Ultima oră

Serbanoiu se lupta cu zvonul schimbarii

Dan Chiriac
13 mar 2008 1305 vizualizări
Comisarul sef Viorel Serbanoiu, inspectorul sef al IPJ Vrancea, se lupta de doua zile cu zvonuri privind schimbarea sa din functie, care au capatat consistenta sporita pe fondul operarii mai multor schimbari in institutiile deconcentrate din judet.

Seful Politiei le considera simple speculatii

Potrivit informatiilor care au ajuns aseara tirziu in redactii, inspectorul sef ar urma sa fie mutat pe o alta functie la Bucuresti pentru a nu se apela la varianta demiterii. Zvonul este infirmat oficial atit de comisarul sef Viorel Serbanoiu, cit si de prefectul Dragos Mircea, care considera ca toate acestea sint "simple speculatii". Reporterii nostri au aflat ca Viorel Serbanoiu a fost chemat marti la Bucuresti, de seful sau direct din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, cu care ar fi discutat despre activitatea politiei vrincene. In cadrul intrevederii, inspectorului sef i s-a adus la cunostinta ca exista in minister un curent de opinie care forteaza inlocuirea sa din functie, chiar daca acest lucru ar presupune "avansarea" sa pe o alt post , la Bucuresti. In schimb, Viorel Serbanoiu nu confirma faptul ca ar urma sa paraseasca postul pe care-l detine din 2005. "Activitatile politiei vrincene sint apreciate bune, iar calificativul obtinut este de «foarte bine». Sint doar speculatii care au curs continuu in aceasta primavara. Eu nu ma gindesc la schimbare ci doar imi fac datoria aici unde sint", a spus Viorel Serbanoiu. Contactat aseara de Ziarul de Vrancea, prefectul Dragos Mircea a infirmat la rindul sau zvonul privind iminenta inlocuire a lui Viorel Serbanoiu. "Am auzit si eu despre acest lucru, dar nu sint decit simple speculatii. Nu se pune problema ca seful Politiei sa fie schimbat", ne-a spus Dragos Mircea. Totusi, potrivit unor informatii care circula de citeva zile, conducerea Politiei ar fi revendicata in cadrul unei intelegeri de culise, care exista intre PNL si PSD pe fondul apropierii campaniei electorale. Totodata, liberalii si-au exprimat, mai mult sau mai putin direct, nemultumirea la adresa sefului Politiei, incepind din momentul in care acesta a acceptat sa cumpere "la pachet" cu ex-seful Serviciului de Informatii Externe, Claudiu Saftoiu, ex-prefectul Ion Oprea, ex-directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, fostul liberal Emilian Diaconu, teren in statiunea Soveja, in cadrul unei licitatii controversate dar si pentru alte actiuni ale sale si acte de nesupunere. Ramine de vazut daca liberalii isi vor materializa incercarile de schimbare, mai ales ca prin Politie s-au pomenit ieri si citeva nume ca posibili succesori in functie. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.