Ultima oră

S-a confirmat al doilea focar de rabie

Mihai Boicu
10 mar 2008 586 vizualizări
Analizele au confirmat faptul ca vulpea omorita vineri pe soseaua Vrancei, linga un punct de lucru al CUP SA, avea rabie.

Vulpea omorita vineri avea rabie u perioada de carantina a fost prelungita in Focsani cu 90 de zile

Ionel Duta, directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a spus, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta simbata, ca in afara vulpii omorita la km 3 distanta de Focsani a mai fost ucis doar ciinele care s-a luptat cu animalul. "Ieri (vineri- n.r.), de la 14.30, s-a prelungit perioada de carantina cu 90 de zile", a spus seful veterinarilor. Vulpea descoperita de muncitorii de la CUP, in apropierea «Casei de apa», a fost omorita de unul dintre acestia cu o furca. Prefectul Dragos Mircea a spus ca decizia de ucidere a animalelor fara stapin din zona focarului este una corecta, in conformitate cu actele normative in vigoare. "Acele persoane care au criticat modul in care am actionat noi sint iresponsabile. Acele persoane, indiferent de functia pe care o ocupa, ar trebui sa se gindeasca de doua ori inainte sa faca afirmatii. Stiu ca se apropie campania electorala si vor sa se umfle in pene, dar ar trebui sa gindeasca de doua ori inainte sa faca afirmatii iresponsabile. Am vazut in unele ziare ca se gindesc sa ne faca plingeri penale. Ii anuntam, pe aceasta cale, ca s-ar putea sa le facem noi plingeri penale", a spus prefectul Dragos Mircea. Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint al DSVSA, a spus ca in jurul Focsaniului traiesc vulpi, insa turbarea le-a determinat sa isi depaseasca granitele si sa iasa in evidenta. "Noi, Autoritatea de Sanatate Publica, ii sfatuim pe parinti sa isi educe copiii, care sint in general mari iubitori ai animalelor, sa nu se apropie de animalele salbatice sau bolnave", a spus Cornelia Draguna, directorul Autoritatii de Sanatate Publica. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.