Ultima oră

Principele Radu a aflat de la elevi ca Adjdul are apa cu portia

Ana-Maria Cantia
6 mar 2008 684 vizualizări
principele Radu a vizitat ieri Adjudul si Panciul, unde a dezbatut cu autoritatile si elevii probleme legate de dezvoltare locala. tinerii adjudeni si-au exprimat dorinta ca orasul lor sa aiba patinoare, mall-uri, dar si apa curenta non-stop

Proiectul initiat in 2007, prin care principele Radu de Hohenzollern - Veringen si-a propus sa viziteze mai multe orase din tara, l-a adus ieri si in Vrancea, la Adjud si Panciu. Alteta Sa va trece prin orase cu dezvoltare mai mica, ce trebuie incurajate sa se dezvolte. "Voi vizita 270 de astfel de localitati", a declarat principele la Adjud. Radu de Hohenzollern a inceput discutiile cu oficialitatile, vorbind despre comunicare. "Intr-o comunitate asa de mica precum este Adjudul, cea mai pretioasa este comunicarea", a precizat principele, sfatuindu-i pe adjudeni sa comunice intre ei si mai ales cu cei din afara, care au trecut deja prin aceasta etapa de dezvoltare. In discutiile purtate la Casa de Cultura, Alteta Sa a aflat ca adjudenilor le trebuie o centura ocolitoare a orasului si ca au accesat fonduri europene pentru o rampa de gunoi. "Ne onoreaza vizita Altetei Sale. A dat dovada de multa disponibilitate si sint convins ca aceasta intilnire va avea urmari fructuoase pentru comunitate», ne-a declarat primarul Constantin Armencea.


"Loialitate, generozitate, puterea exemplului"


Principele Radu a tinut sa ii viziteze si pe cei mai tineri locuitori ai orasului. Astfel, la ora 9:00, la Liceul "Emil Botta" a avut loc o discutie interactiva cu elevii, pe care i-a catalogat ca fiind "fondatorii" Adjudului de miine. Adolescentii au fost intrebati cum vor ei sa vada orasul peste 20 de ani si nu mare i-a fost mirarea cind a aflat ca tinerii viseaza la patinoare, stranduri, cinematografe si chiar mall-uri. "Eu imi doresc pentru Adjud un cinematograf panoramic, un patinoar pe tot timpul anului si un strand", a spus Alexandra, din clasa a XII-a. Autoritatile locale au fost puse intr-o postura delicata atunci cind o eleva a mentionat ca si-ar dori ca apa sa curga mereu la robinete, dar si ca sediul noii Primarii sa fie finalizat. Pentru toate visele tinerilor, principele a gasit un singur raspuns: implicarea. "Sinteti oamenii de miine, aveti libertate, nu trebuie decit sa va implicati. Cine va opreste sa faceti proiecte pe care sa le adresati celor din administratia locala si sa mergeti cu ele si la Strasbourg, sa incercati sa obtineti fonduri structurale? Eu am sa merg cu voi si o sa va sustin". Cel mai impresionat a fost insa de doleantele unor copii de clasa a VI-a, care nu viseaza decit la mai multa corectitudine, mai putina rautate si mai multa unitate intre oameni, dind astfel o lectie celor prezenti la intilnire. "Nu trebuie sa uitati ca Romania este o tara libera si democrata, dar care nu poate fi demna fara patru virtuti: spirit de raspundere, loialitate, generozitate, puterea exemplului", le-a spus tinerilor Radu de Hohenzollern.


Liceul Botta, in parteneriat cu Casa Regala


La Liceul "Emil Botta", Principele Radu s-a perindat prin clase, a stat de vorba cu elevii, dar a si vorbit despre proiecte de viitor cu cei din clasa a XII-a. Discutiile au fost cu atit mai incitante cu cit unul dintre elevi i-a spus ca vrea sa urmeze o cariera militara, stiut fiind ca Alteta Sa este un personaj activ in Armata Romana. Si aroma cafelei din cancelerie a fost placuta, caci aici s-a adus in discutie posibilitatea unei colaborari intre liceu, Primarie si Casa Regala. Astfel, in luna noiembrie, o delegatie adjudeana va merge in vizita la Palatul Elisabeta, unde se va perfecta un parteneriat pe teme de istorie, sub denumirea "Istoria pe viu". Vizita Altetei Sale la Adjud a continuat cu o vizita la Scoala "Angela Burlacu Gheorghiu". "Oricare dintre voi poate contribui la Adjudul de miine. Vedeti, Angela Gheorghiu, la doar 27 de ani, a cunoscut succesul international, iar acum numele ei va onoreaza. Nimic nu va opreste sa faceti la fel", a spus aici Radu de Romania. Principele a mai vizitat si Grupul Scolar "Gh. Bals", unde s-a aratat impresionat de dotarea tehnica. Principele si-a continuat apoi drumul spre Panciu, cu promisiunea ca va reveni in Adjud. La Panciu, Radu de Hohenzollern a fost intimpinat de elevii de la Liceul "Ioan Slavici", dupa care a avut o intilnire cu edilii orasului si apoi a facut o scurta vizita la Manastirea Brazi. La plecarea spre Bucuresti, Principele s-a oprit la Muzeul Unirii din Focsani. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.