Ultima oră

Trenuri oprite 2 ore, pentru greva

Camelia Stănilă
5 mar 2008 636 vizualizări
Negocierile dintre reprezentantii Ministerului Transporturilor (MT) si feroviari au esuat, desi primii au fost de parere ca declansarea grevei de avertisment în intervalul orar stabilit de sindicate ar produce pagube materiale majore si perturbari în traficul feroviar.

Sindicalistii din CFR vor intra astazi in greva de avertisment, timp de doua ore, in intervalul 7.00- 9.00. Ultima greva pe CFR din 1 februarie a produs intirzieri cumulate de 34.000 de minute pe traseele din tara, numai la Focsani fiind inregistrate sosiri cu pina la 100 minute intirziere, dinspre Bucuresti. Cu toate acestea, autoritatile au refuzat revendicarile feroviarilor, care au solicitat salarii mai mari cu 18%, fata de procentul de 10%, in doua transe - 5% aprilie si 5% octombrie, oferit de reprezentantii MT. Motivatia a fost legata si de obligatiile de a investi in intretinerea si reparatia capitala a retelei CFR, dar si de a achizitiona noi vagoane si locomotive, in vederea cresterii sigurantei, dar si a vitezei pe calea ferata. Oficialii au dorit macar modificarea orei grevei, pentru diminuarea pagubelor pe parcursul zilei, in conditiile in care intervalul 7.00- 9.00 presupune trafic intens. Pasagerii aflati in trenuri in acest interval trebuie sa se astepte la o perioada de intirziere de 180 de minute, in timp ce calatorii aflati in asteptare si care vor sa-si continue calatoria vor avea la dispozitie toate trenurile dupa terminarea grevei, insa intirzierile vor fi intre 120 si 180 de minute, dupa cum au mentionat reprezentantii CFR. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.