Ultima oră

Anul trecut s-au retrocedat paduri pentru 13 chiaburi

Mihaela Beșleagă
5 mar 2008 1041 vizualizări
Anul 2007 pare sa fi fost cu noroc pentru 13 vrinceni, care au fost repusi in drept cu suprafete mari de paduri.

Directia Silvica Focsani a validat pentru retrocedare in cursul anului 2007 mai multe suprafete de padure de peste 50 hectare pentru marii proprietari. De departe, cea mai mare suprafata impadurita a fost validata unui proprietar din Tulnici, caruia i-au fost retrocedate 1.500 hectare. Alte localitati unde s-au retrocedat suprafete mari de padure sint Nistoresti, unde un proprietar a fost reimproprietarit cu 443 hectare, Gura Calitei, unde un localnic a primit 255 ha, iar 242 ha de padure s-au retrocedat unei persoane din Sihlea. La Nistoresti au mai fost pusi in drept cu peste 50 hectare de padure alti sapte proprietari, iar cite unul la Cotesti si Dumitresti. In total, pe tot parcursul anului trecut, au fost validate 13 retrocedari de peste 50 hectare. In prezent, suprafata aflata in administrarea Directiei Silvice Focsani este de 58.392 ha padure de stat, iar suprafata privata pentru care se asigura servicii silvice este de 42.450 ha. Tariful perceput de Directia Silvica pentru prestari servicii este cuprins intre 42 lei/ha/an si 61 lei/ha/an, in functie de dispersie si zona. In serviciile prestate de ocoalele silvice se includ paza, punerea in valoare a masei lemnoase, autorizarea partizelor, dar si asistenta tehnica pentru impaduriri. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.