Ultima oră

AOV poate fi pentru Vrancea ceea ce este Nokia pentru Cluj

Mihaela Beșleagă
4 mar 2008 772 vizualizări
Intilnirea Asociatie Obstilor Vrincene face parte din Proiectul de Dezvoltare Forestiera, care se doreste un sprijin pentru crearea si consolidarea asociatiilor de proprietari de padure

Obstile vrincene s-au reunit duminica, 2 martie, in localitatea Viisoara, la adunarea generala a Asociatiei Obstilor Vrincene (AOV). A fost primul eveniment, de la inaugurare, gazduit de noua cladire Casa Viisoreana, ridicata de Obstea Viisoara in mijlocul satului. La adunare au stat la aceeasi masa a discutiilor oameni politici, precum social democratul George Baesu si liberalul Nini Sapunaru, obsteni, conducerea celor noua obsti ce compun asociatia, primari si presedinti ai altor obsti nemembre ale AOV. In cadrul intrunirii s-au prezentat raportul de activitate pe anul trecut si strategia de dezvoltare a AOV, iar ing. Valentin Popa a expus proiectul Leader "Obstea vrinceana, redescoperita de UE". Din luarile de cuvint ale vorbitorilor s-au remarcat citeva expresii ce dau masura sufletului vrincean, precum: "Asociatia Obstilor Vrincene poate fi pentru Vrancea ceea ce este Nokia pentru judetul Cluj". "Aceasta adunare generala s-a remarcat in primul rind prin impresia de forta pe care o asociatie, bine structurata si condusa, o poate imprima unei dezbateri. De asemenea, trebuie remarcat spiritul de responsabilitate fata de soarta padurii, multi vorbitori, simpli membri ai obstilor, aducind in discutie calitatea lucrarilor de exploatare si starea drumurilor", ne-a spus Marian Dragoi, moderatorul discutiilor si consultant in Proiectul de Dezvoltare Forestiera. Intilnirea de duminica face parte din componenta de constientizare publica a proiectului, care se doreste un sprijin pentru crearea si consolidarea asociatiilor de proprietari de padure. "Numai prin astfel de evenimente societatea civila isi va putea schimba parerea nu tocmai buna despre proprietarul de padure, ce trebuie sa-si pazeasca si padurea de padurari uneori, trebuie sa plateasca si taxele la zi, iar atunci cind isi taie un lemn din propria-i padure o face cu frica de a nu plati amenda", a mai adaugat Marian Dragoi. In viitorul apropiat, prin Proiectul de Dezvoltare Forestiera se va imprima o brosura despre povestile de succes din padurile private. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.