Ultima oră

Inselata de «clarvazatoare», judecata pentru delapidare

Cristi Irimia
3 mar 2008 1073 vizualizări
O focsaneanca risca ani buni de inchisoare dupa ce a platit onorariul unei «ghicitoare» cu bani delapidati dintr-o banca

Procesul penal in care o focsaneanca este judecata pentru o delapidare de aproximativ 25.000 de euro continua la Judecatoria Focsani, instanta emitind mandate de aducere la un termen anterior, pentru inculpata Daniela Sirbu si pentru martora Carmen Chivea, «clarvazatoarea» din Ilfov. Fosta functionara de banca Daniela Sirbu este judecata fiind acuzata ca a delapidat banii respectivi din conturile unui om de afaceri bucurestean, care avea un cont deschis la Bucuresti. Fosta angajata la BRD sucursala Focsani, absolventa a Institutului Bancar din Bucuresti, a facut o serie de aplicatii informatice in reteaua BRD, profitind de faptul ca lucra in cadrul institutiei bancare ca administrator mijloace de plata. Dupa ce si-a pregatit lovitura financiara, spun oamenii legii, Daniela Sirbu a transferat de doua ori suma de 11.700 de euro ca sa achite onorariul unei «clarvazatoare», Carmen Chivea, alias clarvazatoarea «Anita». Aceasta i-a promis ca o va ajuta dupa ce angajata BRD fusese deceptionata in dragoste. Initial, «Anita» i-a cerut doar 400 de lei, insa ulterior si-a crescut pretentiile financiare, dupa ce a aflat ca focsaneanca lucreaza la banca. Ca sa-si motiveze sumele ulterioare pe care i le cerea, «Anita» a "aburit-o" spunindu-i ca urmeaza sa moara si ca este neaparata nevoie de o serie de ritualuri pentru indepartarea "doamnei cu coasa". Zis si facut, pentru ca Daniela i-a satisfacut toate doleantele financiare fiind se pare intr-o stare psihica nu prea buna. Judecata acum pentru delapidare, abuz in serviciu si fals in declaratii, Daniela Sirbu risca ani buni de inchisoare, dar ar putea beneficia si de circumstante atenuante data fiind starea fragila in care se afla in acea perioada. BRD a acoperit imediat «gaura» din conturile bucuresteanului, astfel ca acesta nu a avut de suferit in urma gestului necugetat facut de functionara. De altfel, bancile sint obligate sa aiba conturi separate pentru garantarea depunerilor in cazurile in care au loc diverse "lovituri financiare". (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.