Ultima oră

Protectia civila si-a sarbatorit al 75 an de viata

Dan Chiriac
29 feb 2008 817 vizualizări
Protectia Civila a sarbatorit ieri 75 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie, la Casa Armatei a avut loc un seminar la care au participat, pe linga sefii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, sefii Politiei, Penitenciarului,

Simpozionul desfasurat la Casa Armatei a fost intrerupt de un incendiu produs la Nistoresti

Serviciului Roman de Informatii, primarii din mai multe comune si orase din judet, dar si subprefectul Mioara Flenchea si primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi. Seful ISU Vrancea, colonelul Paul Rotaru, a citit cu aceasta ocazie mesajul de felicitare al ministrului Administratiei si Internelor, Cristian David, in timp ce Mioara Flenchea a citit mesajul presedintelui Traian Basescu. Seful ISU Vrancea si seful Serviciului de Protectie Civila, colonelul Ninel Bajenaru, au inminat diplome de onoare mai multor primari vrinceni, printre care si edilii din cele cinci orase ale judetului. Spectacolul de ieri a cuprins un scurt concert sustinut de muzica Garnizoanei Focsani, dar si o expozitie a obiectelor folosite de lucratorii de protectie civila. Au fost expuse publicului munitie din timpul razboiului, un detector de metale, trusa pirotehnica, explozor, grup electrogen, detector a supravietuitorilor de sub darimaturi, bioradar, complet de protectie, trusa medicala sau foarfeca de descarcerare. Sedinta de ieri a fost intrerupta la un moment dat de un telefon primit de inspectorul sef, care era anuntat despre producerea unui incendiu in apropiere de padure, la Nistoresti. "Trebuie sa facem actiuni preventive pentru ca oamenii sa inteleaga ca aceste arderi necontrolate de vegetatie uscata pot creea mari problme. Ieri s-a intimplat la Andreiasu, azi la Nistoresti. De exemplu, la Andreiasu incendiul a fost provocat de o batrina de 78 de ani. Ce sa-i facem?", s-a intrebat Paul Rotaru. Vorbind despre aniversarea Protectiei Civile, vicepresedintele CJ Mircea Diaconu a reusit sa uimeasca asistenta printr-o perla de toata frumusetea. "Aceasta zi este un moment emotional pentru cei de la Protectia Civila", incurcind "emotional" cu "emotionant". (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.