Ultima oră

Cererea lui Ciubuc, prematur formulata

Cristi Irimia
28 feb 2008 719 vizualizări
Procesul in care inginerul focsanean Viorel Ciubuc cerea daune de un milion de lei Statului Roman s-a finalizat recent la Tribunalul Vrancea

Inginerul emigrat in SUA cerea daune Statului Roman

Instanta a respins cererea ca prematur formulata, in sensul ca judecatorii nu se pot pronunta deocamdata, pina cind nu se va clarifica situatia solicitarilor lui Ciubuc prin intermediul Inspectoratului Teritorial de Munca Vrancea. Ciubuc a emigrat in Statele Unite ale Americii in 1985, sustinind ca a fost persecutat politic inainte sa plece din Romania. "Mi s-a desfacut premeditat, in mod ilegal si abuziv contractul de munca in 1975. Totul in urma unor actiuni abuzive, ale unor persoane incompetente", a spus Ciubuc. Dosarul in cauza se refera la refuzul de acordare a drepturilor persoanelor persecutate politic. Aceste drepturi sint stipulate de Decretul Lege 118/1990, iar Ciubuc se considera indreptatit sa primeasca daunele respective. Inginerul cu dubla cetatenie a chemat in judecata Statul Roman, prin Ministerul Finantelor Publice, dar si Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea.

Ciubuc a fost de-a dreptul revoltat de faptul ca in dosarul de pe rolul instantei au fost inserate fraze pe care le considera "ineptii ale secolului". "In intimpinarea depusa la dosar de DGFP, se scrie ca am fost o persoana care a avut privilegiul de a fi... obligata sa plece in perioada regimului comunist in SUA. De parca am plecat de bine din tara la vremea respectiva", a spus inginerul vrincean. Ciubuc era considerat de Securitatea comunista un dusman al poporului, pentru ca a incercat sa trimita mai multe scrisori anti-Ceausescu la postul de radio "Europa Libera". (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.