Ultima oră

Protectia civila implineste 75 de ani

Cristi Irimia
28 feb 2008 1150 vizualizări
Protectia Civila va sarbatori astazi, la Casa Armatei, cea de-a 75 aniversare. Pe 28 februarie 1933, regele Carol al II-lea a hotarit infiintarea Apararii Pasive, viitoarea Protectie Civila.

Cinci comune alarmeaza populatia cu ajutorul clopotului u Gara Focsani are adapost de protectie civila

Incepind cu 1 ianuarie 2006, Protectia Civila s-a unit cu unitatile de pompieri si au creat Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta. Cu ocazia acestei aniversari, astazi, la Casa Armatei va avea loc un seminar la care vor participa oficialitati locale si judetene, dar si sefii institutiilor subordonate Minsterului de Interne si Reformei Administrative. Ieri, colonelul Ninel Bajenaru, seful Serviciului de Protectie Civila a prezentat rezultatele obtinute in 2007. In acest moment, sistemul de alarmare la nivelul judetului Vrancea este aproape complet. Doar cinci comune, Mera, Paltin, Ploscuteni, Poiana Cristei si Nereju nu au in acest moment sirena electrica sau electronica, dar alarmarea se face prin telefonul mobil sau cu clopotul de la biserica. In anul 2007 Protectia Civila a acordat un singur aviz de protectie civila. Gara Focsani a fost singurul obiectiv care a prezentat anul trecut un adapost de protectie civila. In total, in Vrancea exista in prezent 22 de adaposturi de protectie civila. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.