Ultima oră

Doua accidente in citeva ore

Dan Chiriac
26 feb 2008 1816 vizualizări
Noua persoane au ajuns la spital ieri u aceasta dupa ce duminica seara s-au produs doua accidente grave soldate cu un mort si un ranit grav u politistii rutieri au sanctionat 300 de vitezomani la sfirsitul saptaminii trecute

Traversarile neregulamentare si neatentia in conducere duc in continuare la producerea de accidente rutiere, in ciuda actiunilor preventive si a deselor semnale trase de politistii rutieri. Majoritatea accidentelor care au loc in judet au cam aceleasi cauze: traversarile neregulamentare sau neatentia in conducere. Duminica seara, un om al strazii a murit dupa ce a fost lovit de doua masini, la Slobozia Bradului, iar o femeie se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost izbita de o Lancia, la Popesti. Ambele accidente s-au produs din cauza traversarilor neregulamentare. Ieri dimineata, neatentia in conducere a dus la ranirea a opt persoane intr-un accident la Bolotesti. Incidentul a avut loc putin dupa orele 10.00, intr-o curba de pe Soseaua Vrancei. Soferul unui Papuc s-a oprit pentru a efectua un viraj la stinga, acordind prioritate unui autoturism Dacia care venea din sens opus. Venit din spatele Papucului, soferul Daciei Break a depasit autoturismul oprit si s-a ciocnit pe contrasens cu autoturismul caruia Papucul ii acorda prioritate. "Faceam stinga, iar cel cu Break-ul a venit din spatele meu si a intrat pe contrasens in Dacia care circula din sens invers", a spus Ginel Cazan, soferul Papucului. La fata locului au sosit doua echipaje de la SAJ Vrancea, opt persoane fiind preluate de ambulante si transportate la Spitalul Judetean. "Din primele verificari, accidentul s-a produs pe fondul unei depasiri neregulamentare, intr-o curba semnalizata corespunzator", a spus agentul sef Stelica Dochioiu, de la Politia Rutiera Odobesti. Politistii au stabilit ca soferul Daciei Break, Emil Hodorog, 55 ani, in timp ce se deplasa pe directia Focsani - Bolotesti, a patruns pe contrasens si s-a izbit cu Dacia condusa de Vasile Bouros, 62 ani, din Vidra. Acesta a ajuns la sectia de chirurgie a Spitalului Judetean, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial, contuzie torace, placi escoriate genunchi sting. Vasile Bouros este ambulantier la Vidra. In urma impactului a rezultat si ranirea grava a lui Emil Hodorog, care a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial, traumatism torace, bazin si femur sting, contuzie gamba dreapta. Barbatul a ramas internat la sectia de terapie intensiva. Stefania Macovei, pasager in Dacia care circula regulamentar, a ajuns si ea la spital cu numeroase traumatisme, traumatism cranio-facial, toraco-abdominal inchis si traumatism mina dreapta. La terapie intensiva a mai ajuns si un tinar de 18 ani cu traumatism facial. Alte patru persoane au fost ranite usor: Ioana Bouros, pasagera in Dacia care circula regulamentar, Vlad si Costica Caralea si Ionut Stratulat, pasageri in Dacia Break. Acestia nu au necesitat internare in spital. (Dan CHIRIAC, Ana-Maria CANTIA)


CASETA


Cu caruta in podet


Dupa numai citeva ore, la Odobesti, a avut loc un alt incident, soldat cu accidentarea unei tinere de 15 ani. Politistii spun ca Ralisa Costei a intrat cu caruta intr-un cap de pod, de pe drumul Focsani - Odobesti. Tinara a fost preluata de o ambulanta si transportata la Spitalul Sfintul Pantelimon. "Fetita de 15 ani avea un traumatism facial si fractura deschisa de gamba. Am dus-o la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean", ne-a declarat medicul Cristina Ciocan de la Serviciul de Ambulanta Judetean. Victima a fost aruncata din caruta si s-a lovit in mai multe zone ale corpului. Alte doua accidente usoare au avut loc duminica. Politistii spun ca Vasile C., 55 ani, din Focsani, in timp ce conducea un auto marca VW, nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism, condus de Adrian M. , intrind in coliziune cu acesta. A rezultat ranirea usoara a lui Simion M., 22 ani, din Odobesti, pasager in cel de-al doilea autoturism. Tot duminica, pe raza comunei Gologanu, Gabriel B., 25 ani, din Focsani, in timp ce conducea autoturismul marca Lancia, l-a acrosat pe Radu Robu, 31 ani, din Gologanu, care se deplasa pe partea carosabila, accidentindu-l usor. Politistii au afirmat ca soferul a parasit locul accidentului, insa a fost depistat citeva ore mai tirziu. (Dan CHIRIAC)


CASETA


In ciuda sanctiunilor, unora nu le pasa prea mult


Accidentele produse la sfirsitul saptaminii trecute arata ca multor participanti la trafic nu prea le pasa de sanctiunile primite. Se pare ca unii conducatori auto reduc viteza doar atunci cind au de a face cu radarul, iar in rest merg "ca nebunii" pe E 85. 300 de vitezomani au fost prinsi de politisti la sfirsitul saptaminii trecute. In total au fost aplicate 986 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 75.535 lei. au fost suspendate 39 de permise de conducere si retrase 13 certificate de inmatriculare. Pe soselele din judet s-au produs 34 de tamponari. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 11 ore, 18 minute, 56 secunde
Cand legea e atat de blanda cu cei care produc accidente , nu vad de ce acestia ar trebui sa acorde prioritate, sa reduca viteza, sa respecte regulile de circulatie? Faci un accident, omori un om, iei citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.