Ultima oră

Broastele, montate la Capela Militara

Dan Chiriac
22 feb 2008 718 vizualizări
Este cel de-al patrulea dispozitiv de acest fel din oras u in perioada urmatoare, broastele urmeaza a fi instalate in tot orasul

Primaria municipiului Foscani si politistii de la Biroul de Siguranta Rutiera in Mediul Urban au instalat ieri dimineata noi dispozitive de limitare a vitezei in apropierea trecerilor de pietoni. Marcajul pietonal vizat a fost cel de pe Bulevardul Unirii, din imediata apropiere a Capelei Militare, in fata fast-food-ului Dogan. Pe acest marcaj, in ultima perioada au avut loc cele mai multe accidente de circulatie din municipiul Focsani. "Ca urmare a accidentelor rutiere care au avut loc in zona respectiva, impreuna cu Primaria Focsani am luat masura instalarii acestor dispozitive, avind drept scop reducerea numarului de accidente rutiere. Zona va fi presemnalizata cu indicatoare de limitare a vitezei de pina la 30 de km/h", ne-a spus subcomisarul Catalin Stegarescu, seful Biroului de Siguranta Rutiera in mediul urban. Aceste dispozitive, cunoscute si sub denumirea de "broaste", au fost instalate in mai toate orasele din tara, in apropierea trecerilor de pietoni. In Focsani, exista astfel de dispozitive la scolile nr. 9, nr. 10 si la blocul turn, in Sud. "In perioada urmatoare vor fi montate astfel de dispozitive si la trecerile de pietoni de la CJ, Mausoleul Sud, strada Longinescu, in doua locuri, Colegiul Cuza, dupa terminarea lucrarilor de reabilitare a carosabilului, pe bulevardul Marasesti, pe strada1 Decembrie, la Colegiul Tehnic, pe bulevardul Garii la Colegiul Economic. Astfel, incercam sa aducem la cunostinta pietonilor faptul ca au si locuri in siguranta pe unde pot trece strada, pentru ca soferii vor fi obligati sa opreasca. Aceste dispozitive sint achizitionate de anul trecut, dar din cauza conditiilor meteo nu au putut fi instalate", mai spune Catalin Stegarescu. Prin montarea acestora, soferii vor fi nevoiti sa reduca considerabil viteza si chiar sa opreasca masina la trecerile de pietoni, pentru ca altfel risca sa isi strice directia, sa se rastoarne sau sa ajunga in stilpii de marginea drumului. Pretul unui astfel de cauciuc este de opt euro, iar pentru montarea intregului dispozitiv la marcajul pietonal pretul ajunge la 400 de euro. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.