Ultima oră

Au comis 12 spargeri intr-o luna

Dan Chiriac
21 feb 2008 648 vizualizări
Minorii din Odobesti care au distrus scolile din cartierul Unirea au comis nu mai putin de 12 furturi intr-o luna, dupa cum au stabilit politistii

Politistii vrinceni continua cercetarile in cazul celor doi minori din orasul Odobesti care au vandalizat scoala si gradinita din cartierul Unirea. "Politistii au stabilit ca, in perioada 15 ianuarie - 18 februarie, cei doi au comis un numar de 12 furturi in dauna avutului public si privat", a precizat comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al politiei vrincene. Adrian Ladunca si Georgian Relea, ambii de 14 ani, au vandalizat de mai multe ori in ultimele doua saptamini gradinita si scoala din cartierul Unirea, unde cel din urma adolescent repeta pentru a treia oara clasa a VII-a. Ferestrele si usile scolilor, peretii exteriori, obiecte din baza materiala, actele de inscriere ale copiilor la gradinita, precum si materialul didactic al gradinitei, inclusiv jucariile si obiecte din sala de sport au fost distruse de cei doi minori. Pagubele sint in valoare de peste 10.000 lei, la o prima estimare. Ziua minorii erau anchetati de politie si procuror, iar noaptea vandalizau scolile, lasind mesaje scrise pe tabla, la adresa directorului scolii si a femeii de serviciu. "Directore, esti un prost!", a fost unul dintre mesajele gasite pe tabla dimineata. Din pacate, toate acestea vin ca urmare a legii penale din Romania, care nu permite inceperea urmaririi penale impotriva celor care nu au implinit virsta de 14 ani. Acestia pot fi arestati doar daca comit o infractiune a carei pedeapsa depaseste sapte ani, adica tilharie, viol, tentativa de omor sau omor. De altfel, politistii au de-a face cu multe grupuri infractionale formate din adolescenti care nu au implinit virsta de 14 ani si care, practic, nu pot fi oprite in a comite infractiuni. Unii dintre acestia cunosc bine legea si se cumintesc atunci cind ajung la virsta care i-ar duce direct dupa gratii daca ar comite fapte asemanatoare. Cele mai multe dintre acestea sint in zona orasului Odobesti. Recordul il detine un pusti de 13 ani, care in decursul timpului a dat peste o suta de spargeri, dar nu a putut fi retinut pentru ca virsta sa ii permitea sa comita cite furturi dorea. Pina la urma, acesta a gresit, a comis o tilharie si astfel a ajuns dupa gratii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.