Ultima oră

Pompierii au simulat un incendiu la Onasis

Dan Chiriac
20 feb 2008 571 vizualizări
Pompierii focsaneni au simulat ieri dimineata un incendiu produs la depozitul en-gros Onasis. La orele 10.30, toate autospecialele de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea au plecat spre depozit, unde a fost simulat izbucnirea unui incendiu la unul dintre standuri datorita folosirii necorespunzatoare a unui aparat electric de incalzit, lasat nesupravegheat.

Flacarile s-au propagat si la acoperisul halei. S-a urmarit verificarea modului de interventie in situatii de urgenta a personalului din obiectiv si dotarea cu mijloace de interventie, dar si antrenarea tuturor fortelor participante la interventie in situatii de urgenta. Personalul din cadrul obiectivului a luat primele masuri pina la sosirea pompierilor. Astfel, a fost localizat focul cu ajutorul mijloacelor de prima interventie, au fost evacuate persoanele din spatiul incendiat, a fost intrerupta alimentarea cu energie eletrica si s-au evacuat bunurile materiale aflate in zona. In urma solicitarii primite, pompierii s-au deplasat cu sase autospeciale la Onasis. Fortele specializate au intervenit pentru stingerea focului si acordarea primului ajutor victimelor intoxicate cu fum. "Exercitiul a prezentat un grad ridicat de dificultate datorita aglomerarii mari de persoane din incinta obiectivului, cantitatii mari de materiale combustibile depozitate in obiectiv, accesului dificil al autospecialelor de interventie in incinta, datorita numarului mare de autovehicule aflate in obiectiv si a lipsei surselor de alimentare cu apa a autospecialelor de interventie", a spus colonelul Paul Rotaru, seful ISU Vrancea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.