Ultima oră

Parcurile, pubelele de gunoi ale orasului

Iulia Crețu
19 feb 2008 741 vizualizări
Relatam in paginile ziarului nostru, in urma cu o saptamina, despre mormanele de gunoaie lasate "marturie" de locuitorii municipiului, dar si de autoritati, pe spatiile verzi si locurile de joaca ale celor mici.

Gazonul va fi in primavara betonat cu resturi de pavele in parcul de pe strada Arges

Daca in spatele Mausoleului Sud situatia s-a remediat, in parculetul de pe strada Arges mormanele de resturi rezultate din zidarie asteapta cel mai probabil sa dea iarba si panselutele pentru a diversifica peisajul. Cu siguranta, parcul respectiv nu a gazduit nici un cuplu de indragostiti de Valentine\'s Day si nici de Dragobete nu ai sa vezi pupaciosi care sa-si declare dragoste eterna printre molozuri, betoane si resturi menajere. Vina depozitarii acestor gunoaie pe domeniul public apartine in egala masura celor de la salubritate, care nu se cam apleaca sa dea cu matura, dar si celor din cartier. Gard in gard cu parcul este o casa particulara pe al carei perete sta scris: "Fabrica de pavele si stilpisori pentru balcoane". Numai ca resturile rezultate din prelucrarea pavelelor stau gramezi pe trotuarul si gazonul parcului. Asteptam cu infrigurare si pozitia comisarilor de la Garda Judeteana de Mediu, cei care au dat luna trecuta numai doua amenzi. Si daca tot nu au masini cu care sa mearga pe teren, ii scutim noi de plimbari in virf de munte pentru o inspectie in buricul tirgului. Tirg care vrea sa dezvolte proiecte de mediu si sa isi sporeasca suprafata de verdeata, dar ai carui conducatori nu sinchisesc sa faca o plimbare, nu neaparat per pedes, dar nici cu masina, sa vada aspectul "betonisto-impresionist" al parculetelor din Focsani. Domnule primar Decebal Bacinschi, domnule comisar sef Neculai Manea, vizitati si luati masuri pe strada Arges! (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 7 ore, 29 minute, 8 secunde
Aici langa acest parc locuiesc tiganii si de aceea este cum este dar trebuiau luate masuri pentru ca vara nu este nimeni in acest parc decat ei cu caini etc. Sa zicem asa este un focar de infectie citeste integral
, acum 739393 zile, 7 ore, 29 minute, 8 secunde
Stiam ca beneficiarii de ajutor social trebuie sa presteze un nr. de ore in folosul comunitatii.De ce nu se folosesc ac. persoane pt. a face curatenie in oras?
, acum 739393 zile, 7 ore, 29 minute, 8 secunde
ASA VA FI MEREU ORICATE AMENZI SA ZICEM CA S-AR DA.NU LE PASA DE OAMENI,NU VOR DECAT BINELE LOR SI ATAT...SA FACA CEEA CE E BINE IN PRIMUL RAND PENTRU CETATENI SI APOI SA SE CERTE SI SA SE PARUIASCA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.