Ultima oră

Centre de colectare pet-uri

Valentin Muscă
13 feb 2008 1741 vizualizări
Revolutie pe Valea Milcovului! Anul 2008 a adus in satele din comuna Brosteni locuri speciale pentru a colecta pet-urile.

De citiva ani incoace, sticlele de plastic polueaza albia riului, deoarece satenii le duc direct in prund. "Incercam, prin stabilirea in fiecare catun din localitate a unui punct de colectare a pet-urilor, ca Valea Milcovului sa nu mai fie plina de aceste recipiente. Problema este ca exista persoane care descarca clandestin in prundul Milcovului tone de pet-uri si de aici tot aspectul neplacut si, implicit, poluarea. Este doar un inceput, pe care il vom diversifica si la celelalte categorii de deseuri, deoarece din 2009 depozitarea in spatiu deschis a acestora este interzisa de normele europene", ne-a spus Ion Alanei, viceprimarul comunei Brosteni. "Niciodata nu este prea tirziu", dar mai ramine sa se faca si educatia adultilor. Daca cei mici pot fi vazuti mergind la centrul de colectare cu punga cu pet-uri, unii localnici inca mai arunca din caruta sticlele, in sant, dupa ce au consumat berea. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.