Ultima oră

Dosarul armelor, reluat la tribunal

Cristi Irimia
13 feb 2008 959 vizualizări
Instanta urmeaza sa constate ca exceptia de neconstitutionalitate invocata de Marian Oprisan in cauza a fost respinsa

Ieri la Tribunalul Vrancea a fost repus pe rol dosarul in care Marian Oprisan cerea instantei sa oblige Inspectoratul Judetean de Politie sa-i ridice interdictia cu privire la armele fara de care a ramas dupa ce a devenit invinuit, ulterior inculpat, in Dosarul coruptiei. Pentru ca a realizat ca nu are sanse sa cistige procesul la Tribunal, presedintele Consiliului Judetean Vrancea a invocat o exceptie de neconstitutionalitate. Astfel, dosarul a ajuns la Curtea Constitutionala, care a decis in decembrie 2007 respingerea exceptiei. Dupa acest moment, instanta a repus pe rol dosarul, iar la termenul de ieri completul de judecata a cerut detalii consilierului juridic al IJP Vrancea despre situatia lui Oprisan in "Dosarul coruptiei". Pentru termenul urmator, instanta asteapta o adresa de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acolo unde pe 18 martie se va judeca cererea de stramutare a cunoscutei spete. Tribunalul Vrancea urmeaza sa constate ca exceptia de neconstitutionalitate a fost respinsa si sa decida in consecinta vizavi de cererea lui Oprisan. Reamintim ca presedintele CJ Vrancea a incercat sa-si "recupereze" armele de vinatoare si de autoaparare pe care le-a predat oamenilor legii in noiembrie 2005, in conditiile in care statutul de invinuit sau de inculpat este incompatibil cu detinerea sau folosirea unor arme. In sustinerea cererii sale, Oprisan a spus ca invinuirile care-i sint aduse in "Dosarul coruptiei" tin de aspecte care nu pun in pericol ordinea publica sau siguranta cetatenilor si de aceea ar trebui sa aiba dreptul de a purta si folosi arme de foc. Pina sa obtina dreptul pe care-l invoca ar putea trece destul timp, in functie ce cursul pe care-l va lua dosarul amintit anterior. Ca sa nu se plictiseasca, Oprisan ar putea incerca sa participe la concursurile tip "paint-ball", acolo unde sigur nu ar avea interdictie sa traga cu pistolul sau cu pusca. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 4 ore, 17 minute, 3 secunde
Pe golan il doare-n pix ca armele lui stau la politie.Este de notorietate ca participa pe blat la vanatori organizate in zona racoasa- marasti unde slugoii de la silvic il "doteaza" cu arme de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.