Ultima oră

Politistii actioneaza pentru prevenirea accidentelor

Dan Chiriac
13 feb 2008 704 vizualizări
Politistii rutieri demareaza o noua campanie pentru prevenirea si diminuarea accidentelor rutiere produse in Vrancea.

Carutele vor fi numarate, iar pasagerii facuti sa inteleaga sa poarte centurile de siguranta

Primii vizati sint carutasii care reprezinta un adevarat pericol pe drumurile publice. "Conform programului partenerial «Stop accidentelor! - Viata are prioritate», in perioada 14 - 29 februaire vor fi efectuate actiuni sistematice, cu efective marite, pe linie de prevenire si contracarare a evenimentelor rutiere in care sint implicate atelajele hipo si biciclistii, care circula pe E 85 si celelalte drumuri nationale si judetene din Vrancea. Cu ocazia acestor activitati va fi clarificat si numarul de atelaje de pe raza fiecarei localitati, iar in cazul celor neinregistrate se vor face demersuri pentru ca acestea sa apara in evidente", a spus comisarul Adrian Huzum, de la SPR Vrancea. De asemenea, in luna februarie, politistii vor lua mai multe masuri pentru ca numarul accidentelor rutiere produse din cauza traversarilor neregulamentare si a neacordarii de prioritate pietonilor sa fie pe un trend descrescator. "Vom actiona pentru a preveni accidentele care se produc in urma celor doua cauze, dar si pentru a impune tuturor pasagerilor din autoturism sa poarte centura de siguranta, precum si pentru folosirea suporturilor pentru copii", mai spune Adrian Huzum. Politistii rutieri vor actiona pe drumurile din judet, in cadrul unei razii la nivel national, pentru depistarea celor care nu au roviniete valabile. Sanctiunile in acest caz merg de la 1.000 lei, in cazul masinilor si ajung pina la 4.500 lei pentru autocamion sau autocar. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.