Ultima oră

Spritarii au fost luati la rost de politisti

Dan Chiriac
12 feb 2008 1005 vizualizări
Timp doua saptamina la rind, politistii rutieri au iesit in strada pentru a-i depista pe cei care se urca la volan desi au consumat alcool si reprezinta un adevarat pericol pe drumurile publice.

Un militar si un tecucean s-au urcat la volan desi nu posedau permis si consumasera alcool

Astfel, simbata seara, sase echipaje de la Serviciul Politiei Rutiere au colindat prin tot judetul in cautarea celor care s-au sprituit si au plecat cu masina la plimbare. "Pentru prevenirea accidentelor rutiere, am actionat cu efective sporite pentru a-i descoperi pe cei care urca bauti la volan. Cu aceasta ocazie am constatat patru infractiuni. Doi soferi s-au urcat la volan, desi aveau o imbibatie alocolica de 0,82 respectiv 0,81. Ambii s-au ales cu dosare penale. Tot cu dosare penale s-au ales si doi soferi care au consumat alcool si, desi nu posedau permise de conducere, au plecat la plimbare. Unul dintre ei a facut o cursa intre Soveja si Tecuci, iar celalalt, un militar angajat pe baza de contract, a fost depistat pe Aleea Echitatii din Foscani. Vom continua astfel de actiuni, astfel incit ii atentionam pe cei care consuma bauturi alcoolice sa nu se urce la volan", a spus comisarul Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere.


31 de tamponari in week-end


Tinind cont de accidentele rutiere produse la Straoane, politistii au organizat o actiune cu efective marite, pe linia prevenirii si combaterii evenimentelor rutiere, in zona acestei localitati. Timp de doua zile, au fost controlate 87 de autovehicule, atentionati 27 de pietoni, patru conducatori de mopede si 12 biciclisti si au fost testati cu fiola alcoolscop 15 soferi. Cu aceeasi ocazie au fost aplicate 44 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 2.450 lei si 28 de puncte de penalizare. De asemenea, au fost retinute doua certificate de inmatriculare si un permis de conducere. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost confiscati sase metri steri lemn de foc, in valoare de 420 lei. "Avind in vedere necesitatea prevenirii accidentelor de circulatie si asigurarii unui climat de ordine si siguranta in trafic, astfel de actiuni vor fi organizate si in perioada urmatoare", mai spune comisarul Adrian Huzum. In total, pe arterele din judet, la sfirsitul saptaminii trecute, politistii rutieri au aplicat 920 de sanctiuni, in valoare totala de 62.934 lei. Au fost sanctionati 264 vitezomani si 77 de soferi care nu purtau centura de siguranta. Au fost retinute 23 de permise de conducere si 22 de certificate de inmatriculare. Au fost constate sapte infractiuni si s-au produs 31 de tamponari. Politistii au controlat 15 taximetristi, dar si un coelg de-al lor, din cadrul IPJ. Alti cinci conducatori auto au platiti amenzi pentru ca nu posedau rovinete. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.