Ultima oră

Subventiile anului 2007

Doina Ganea
12 feb 2008 772 vizualizări
Octavian Vieru, directorul Agentiei de Plati pentru Interventii in Agricultura (APIA) Vrancea, a prezentat saptamina trecuta o situatie a subventiilor acordate fermierilor pe anul 2007, precum si o situatie a insamintarilor de toamna pentru culturile din 2008.

Potrivit statisticilor, anul trecut s-au acordat subventii de peste 23,5 milioane de lei unui numar de 19.786 de fermieri vrinceni. In toamna lui 2007 au fost insamintate in total 37.000 ha de teren agricol, din care 21.000 ha au fost semanate cu griu, 6.700 ha cu rapita si 1.400 ha cu alte culturi. Anul trecut, APIA a acordat in judetul Vrancea 8.583 de bonuri valorice pentru achizitionarea de ingrasaminte, in valoare de 17.387.000 de lei. In zootehnie au existat 25.417 cereri de subventii, pentru care s-au acordat 34,8 milioane lei. "Cit priveste viticultura, in sensul reconversiei viticole, pentru care se acorda 14.500 de euro/ha, pe o perioada de patru ani, am avut anul trecut 42 de solicitari pentru o suprafata de 69,78 ha, pentru care s-a achitat suma de 594.328 de euro. Pentru celelalte masuri prevazute de Ordonanta 42, s-au solicitat subventii pentru o suprafata de 320 ha, in suma de 4.155.245 euro, bani care vor fi decontati in urmatorii ani", a precizat Octavian Vieru, directorul APIA Vrancea. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.