Ultima oră

Politia Animalelor la Focsani, un proiect unic in tara

Mihaela Beșleagă
11 feb 2008 2080 vizualizări
Si necuvintatoarele vor putea fi aparate de abuzurile proprietarilor odata cu aparitia Politiei Animalelor, un demers inedit, dar si binevenit in peisajul vrincean.

Agentii Politiei Animalelor vor fi cu ochii pe cei care maltrateaza patrupedele

Asociatia Prietenii Animalelor Vrancea, in parteneriat cu Grupul Scolar Agricol Focsani, a initiat simbata, 9 februarie, un proiect privind infiintarea primului Centru de Formare si Calificare a Agentului de Politie a Animalelor din Romania, fiind o prima proba de parteneriat public - privat in judetul Vrancea in acest domeniu. Cursurile, prin care se urmareste formarea de agenti specialisti de protectie a animalelor, se vor adresa tuturor celor interesati, care trebuie sa fie cel putin absolventi de liceu. "Proiectul, initiat de dr. Alexandru Paul Sogor, de la Asociatia Prietenii Animalelor, la care noi sintem parteneri, punind la dispozitie spatiul si o parte din specialisti, isi propune sa demareze niste cursuri de pregatire pentru agenti ai Politiei Animalelor, cursuri care ar urma sa cuprinda 8-9 module", ne-a spus prof. Florin Iamandei, directorul Grupului Scolar Agricol Focsani. Politia animalelor va avea scopul de a proteja in principal animalele fara stapin, dar si cele care au un proprietar, dar sint maltratate sau prost ingrijite. Agentii vor avea, printre altele, atributia de a prelua patrupedele si de a le da spre ingrijire unor centre abilitate. "Este un demers binevenit, insa trebuie autorizat si e posibil ca acest lucru sa mai dureze. Noi avem documentatia completa", a mai spus Florin Iamandei. Proiectul este momentan la nivelul obtinerii avizelor. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.