Ultima oră

Primariile isi angajeaza manageri de proiecte

Doina Ganea
11 feb 2008 1432 vizualizări
Pentru a nu mai plati firme private, primariile trebuie sa-si creeze propriile echipe de concepere a proiectelor pentru fonduri structurale u acesti angajati vor fi platiti din bugetele locale cu salarii mai mari cu 75% decit ale functionarilor incadrati pe alte posturi

Primaria Focsani trebuie sa-si angajeze cit de curind specialisti in realizarea de proiecte care sa acceseze fondurile structurale si sa prevada in bugetul pe anul acesta sume pentru plata acestora. Aceasta obligatie rezulta din Legea 339/2007 adoptata in luna decembrie anul trecut. Potrivit acestei legi, printre ai carei initiatori se numara si deputatul Corneliu Momanu, membrii echipei de realizare a proiectelor trebuie sa fie platiti cu salarii mai mari cu 75% fata de salariile oricarui functionar public. Legea are ca scop crearea cadrului institutional pentru sprijinirea si impulsionarea autoritatilor administratiei publice locale pentru a accesa mai usor fonduri internationale de finantare, pentru dezvoltare si modernizare. Potrivit art. 7, alin 1, se vor infiinta structuri cu specialisti in managementul de proiect, mai exact servicii sau birouri la nivelul consiliilor judetene si consiliilor locale. Autoritatile sint obligate sa prevada inca de acum posturi pentru functionarea acestor servicii si birouri, incadrarea acestor persoane facindu-se pe posturi de functionari publici. Conform art.10, alin 3, "Pentru activitatea desfasurata, specialistii pregatiti in managementul de proiect cu finantare internationala vor beneficia de majorarea cu 75% a salariilor de baza fata de cele prevazute de lege", se arata in Legea 339/2007. De asemenea, consilierii managerii de proiecte vor fi remunerati suplimentar cu diferite prime. "Scopul legii a fost ca primariile sa aiba propriile echipe de specialisti pentru accesarea fondurilor post aderare si sa nu mai fie nevoite sa contracteze firme private. Cred ca vor fi cele mai rivnite posturi din administratie avind in vedere salariile, dar cred ca va crea si concurenta firmelor private care cereau comisioane mari pentru intocmirea proiectelor de finantare europeana", a declarat unul dintre initiatori, deputatul Corneliu Momanu. Potrivit prevederilor legii, care a fost promulgata pe 3 decembrie 2007, unitatile administrativ- teritoriale ar trebui ca in maximum 60 de zile de la aparitia Legii 339/2007 in Monitorul Oficial sa finalizeze procedurile legale pentru realizarea cadrului organizatoric si crearea posibilitatilor de incadrare cu specialisti in managementul de proiect. Angajatii constatatori ai prefecturilor trebuie sa supravegheze si sa raporteze stadiul aplicarii legii la nivelul tuturor primariilor si consiliilor judetene "pina la incadrarea completa a structurilor cu specialisti in managementul de proiect", se mai precizeaza in lege. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.