Ultima oră

Primul After School deschis in Focsani

Camelia Stănilă
9 feb 2008 4593 vizualizări
Elevii de clasele I-IV isi vor putea face lectiile sub supravegherea unui invatator, intr-un cadru primitor, ce ofera si posibilitati de relaxare. Micutii pot fi chiar luati de la scoala, pentru a-i scuti de griji pe parintii care lucreaza pina tirziu. "Initiativa se vrea o alternativa la bona, bunica, vecina...", ne-a marturisit profesoara Claudia Antonescu, cea care a pus pe picioare Magic Land After School.

Elevi care ajung cu lectiile facute acasa, parinti care nu trebuie sa-si mai faca griji ca micutul lor nu a mincat la prinz sau ca sta prea mult la calculator pina la sosirea lor acasa... Nu este doar o realitate care exista peste hotare, ci si in Focsani. Prima initiativa de tip "After School" a prins contur datorita profesoarei de limba engleza Claudia Antonescu, care a pus pe picioare o afacere menita sa asigure micutilor asistenta specializata si dupa orele de curs. Initiativa se adreseaza parintilor ocupati, care au copii in clasele I-IV. Elevii pot fi luati de la scoala, dupa care la Magic Land au parte de o masa de prinz, activitati recreative, dar si de efectuarea lectiilor sub supravegherea unui invatator calificat. "Magic Land After School se adreseaza parintilor care au copii de 7-10 ani, la ciclul primar mai exact. Se adreseaza parintilor care au program pina la orele 17.00-18.00 si cind ajung acasa trebuie sa gaseasca o solutie pentru a face lectiile cu copilul. Am considerat ca este nevoie de asa ceva si pe plan local. Este o premiera in Focsani, insa nu o reteta unica, deja astfel de programe se desfasoara cu succes in marile orase. Este de fapt o alternativa la bona, la bunica, vecina... si e mult mai simplu decit sa trimiti copilul la meditatii. La noi, copiii sint indrumati la lectii de o invatatoare calificata, care este inca in activitate si e la curent cu programa elevilor de I-IV, lucreaza cu metode moderne, cu fise pe calculator... E vorba de doamna Daniela Lupu de la Scoala «Stefan cel Mare»", ne-a spus Claudia Andronache, cea care a pus pe picioare initiativa "After School". La solicitarea parintilor si la grupe mai mari de copii, se pot aduce si alte cadre didactice calificate, care sa predea limbi straine, spre exemplu. Cum initial Magic Land a fost conceput ca un loc de joaca pentru copii, spatiul a fost amenajat in asa fel incit sa ii imbie pe copii: culorii vii, jucarii care sa-i atraga la virste mai mici sau mai mari, dar si un mini-bar unde mamicile stau la o cafea, consulta reviste sau doar stau de vorba. Aici inca se mai organizeaza petreceri pentru copii, cu animatori, confetti, coifuri, sampanie si tort. Micutii sint supravegheati de inca doua persoane, dar si de Claudia Andronache, care adora copiii. Aceasta recunoaste ca Magic Land nu se adreseaza persoanelor cu venituri modeste, pentru ca exista anumite costuri, inclusiv pentru mesele asigurate copiilor, in sistem catering, care si satisfac toate dorintele micutilor rasfatati. Magic Land este deschis intre orele 9.00- 21.00 si poate fi gasit in noua sa locatie de pe Strada (fundatura) Primaverii, in spatele Restaurantului Wasserman. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.