Ultima oră

Mai e timp pentru Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni

Camelia Stănilă
9 feb 2008 967 vizualizări
Termenul de inscriere la competitia "Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni" s-a prelungit pina pe 15 februarie, dupa cum au precizat recent reprezentantii Biroului de Informare de la Parlamentul European.

Distinctia se acorda proiectelor care promoveaza intelegerea europeana si internationala, favorizeaza dezvoltarea unui sentiment de identitate europeana si integrare, dar si care ofera modele concrete de viata ale celor care traiesc in cadrul aceleiasi comunitati. Proiectele pot viza organizarea de evenimente pentru tineret, schimburi de opinii sau comunicari pe diverse teme prin intermediul internetului, in toate cele 27 limbi oficiale UE. Cele mai bune 3 proiecte vor fi selectate in doua etape, prima vizind o selectie nationala realizata si cu ajutorul a cel putin doi deputati europeni. Cistigatorul la nivel national va fi desemnat pina pe 14 martie, dupa care se va trece la a doua etapa, in care un juriu european ii va desemna pe cei 3 finalisti, pina pe 4 aprilie. Acestia vor primi premii de 5.000 euro- locul I, 3.000 euro - locul II si 2.000 euro- locul III, in cadrul unei ceremonii organizate la Parlamentul European, in luna mai. De altfel, toti cei 27 finalisti vor fi invitati la Aachen, Germania, pe 29 aprilie, pentru a primi o recunoastere a muncii lor. In competitia "Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni" pot intra tineri intre 16 si 30 de ani din toate cele 27 state membre UE. Formularul de inscriere poate fi gasit in continuare la adresa www.europarl.europa.eu/bucuresti. (C. STANILA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.