Ultima oră

Ziua numarului de urgenta 112

Iulia Crețu
9 feb 2008 542 vizualizări
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va sarbatori luni, 11 februarie, Ziua Numărului European de Urgenţă 112.

Urmare a succesului inregistrat prin adoptarea DeclaraÃiei Scrise cu privire la Numărul European de UrgenÃă 112 de către 530 de parlamentari europeni, Parlamentul European ºi Comisia Europeană vor organiza impreună Ziua Numărului European. "Pentru prima dată de la darea in folosinÃă a numărului european de urgenÃă 112 in Romania, in 2004 la Bucureºti, Serviciul de TelecomunicaÃii Speciale va marca acest eveniment. Astfel, in continuarea Campaniei de educare - informare a tinerilor cu privire la Sistemul NaÃional Unic pentru Apeluri de UrgenÃă, elevilor le vor fi prezentate modul de funcÃionare a Sistemului 112 ºi materiale prin care este reliefată importanÃa ºi utilitatea Numărului Unic de UrgenÃă 112", a declarat maior ing. Ionel Mirica, ªef Birou Operare Apeluri 112 Vrancea. Prin crearea numarului unic este reglementat sistemului tehnic ºi organizaÃional al recepÃionării ºi transmiterii apelurilor de urgenÃă referitoare la incendii, accidente, urgenÃe medicale, dezastre ºi alte evenimente care implică intervenÃia rapidă a serviciilor specializate. 112 poate fi apelat in toate cazurile in care incidentele au sau pot avea un efect negativ asupra persoanelor, a mediului sau a proprietăÃii ºi necesită intervenÃia imediată a AmbulanÃei, PoliÃiei, Pompierilor, Jandarmeriei. Numărul 112 este gratuit ºi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil in Romania ºi in intreaga Uniune Europeană. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.