Ultima oră

Sefii PD-L reclama presiuni asupra primarilor

Doina Ganea
9 feb 2008 821 vizualizări
PD-L-istii sustin ca PNL si PSD si-au impartit primariile pentru viitoarele alegeri "Candidatura dl Postelnicu la Primarie este iepurele din fruntea cursei cu ogari", este de parere Jan Vraciu

Sase primari, din cei opt ai PD-L Vrancea au sustinut, ieri intr-o conferinta de presa, ca se fac presiuni asupra lor sa plece din partid. Primarii localitatilor Soveja, Timboiesti, Tifesti, Cimpuri, Cotesti si Racoasa s-au plins ieri ca au fost discriminati financiar si ca pe anul 2007 au primit cele mai mici sume la repartizarea pe sume defalcate. Cei sase au precizat ca despre finantarea unor proiecte de repararea drumurilor sau alimentari cu apa nici nu s-a pus problema. Cel mai elocvent exemplu l-a dat primarul de la Timboiesti, Marcel Alexandrescu, care a primit anul trecut la rectificarea bugetara suma de 330.000 de lei, in timp ce "vecinul" sau de la Obrejita, primarul PSD Nicu Pardos a primit 1.000.000 de lei. "Aceasta in conditiile in care Obrejita, localitate desprinsa din Timboiesti, are 900 de gospodarii si 1500 de suflete, in timp ce la Timboiesti sint 3600 de locuitori si 1600 de gospodarii. Nu stiu pe ce criterii s-au primit banii. In 2007 n-am primit niciun ban pentru proiecte", s-a plins Marcel Alexandrescu. In contextul in care s-au adus in discutie si citeva primarii conduse de PSD unde primarii nu au fost nici ei cadorisiti cu finantari, PD-L-istii au sustinut ca acesti primari nu mai sint interesanti pentru Marian Oprisan si nu se mai mizeaza pe ei la cistigarea alegerilor. "Primarul de la Urechesti nu mai este in gratiile sefului sau de partid, cel de la Tataranu este la al patrulea mandat, altul este prea batrin. PSD nu strica ozul pe giste », a fost de parere Jean Vraciu preluind opinia primarului de la Tifesti Gabriel Postolache. Cel mai transant a fost insa primarul comunei Soveja, Costel Plesa care a recunoscut ca acestea sint regulile jocul politic: primesti bani daca esti la guvernare. "Eu unul n-am nevoie de banii lor. Am facut un imprumut de 15 miliarde de lei vechi, am doua proiecte in derulare si nu ma doare capul. Nici eu n-am primit bani pentru proiecte in 2007, de cind am iesit de la guvernare. Doi ani, cit am fost la guvernare, am primit. Cind am plecat, n-am mai primit. Chiar si asa tot voi cistiga Primaria Soveja si jumatate din Consiliul local pentru PD-L", a concluzionat Costel Plesa.Totodata, membrii PD-L au sustinut ca exista o complicitate intre PNL si PSD, care si-au impartit primariile in judetul Vrancea. "Stiu ca Valerica Zamfirescu, impreuna cu Nini Sapunaru s-au intilnit cu Marian Oprisan si si-au impartit primariile pentru viitoarele alegeri. E vorba de vreo 20 de primarii care vor fi ale liberalilor si unde PSD nu-si va promova candidati redutabili", a declarat primarul de la Timboiesti, Marcel Alexandrescu.


Zvonuri si curse de ogari


Potrivit lui Jan Vraciu motivul migrarii lui Paul Postelnicu catre PNL ar consta in mirajul unei functii de subprefect, promisa de acest partid. Aceasta, in conditiile in care functia de subprefect ar trebui sa fie complet depolitizata. "Asa cum am mai spus, e greu sa fii in opozitie. Dl Postelnicu nu este obisnuit sa stea in opozitie. Candidatura la primarie insa este o diversiune. Este iepurele din cursa de ogari. De fapt, miza era alta. Dar noi in nici un caz nu aveam puterea de a-i promite functia de subprefect, cum au facut altii. Dupa cum se vede, functia e depolitizata total", a declarat cu ironie Jean Vraciu. In replica, deputatul liberal Nini Sapunaru a precizat ca liberalii nu fac afaceri cu functiile politice. "Daca dl Vraciu este obisnuit sa cumpere functii ipotetice, cu noi membri, la PNL lucrurile stau altfel. Domnul Romeo Paul Postelnicu s-a inscris in PNL nu pentru a primi un post, ci pentru a se alatura unei echipe", a precizat Nini Sapunaru, presedintele PNL Vrancea. (Doina Ganea)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.