Ultima oră

Primarul Bacinschi vrea mai multi bani de ingropat in strazi

Iulia Crețu
8 feb 2008 686 vizualizări
Imprumutul de 50 milioane RON ar putea fi suplimentat cu inca jumatate din suma pentru realizarea de parcari

Marea asfaltare demarata cu mult tam-tam de Primaria Focsani in 2006, proiect prin care ar fi trebuit refacute in intregime circa 100 de strazi din municipiu, tinde sa se transforme in marea abureala. Imprumutul de 50 de milioane RON, care va indatora bugetul local timp de 20 de ani, se pare ca nu este indeajuns, asa ca edilul sef, Decebal Bacinschi, ar dori o suplimentare a imprumutului cu inca 25 de milioane RON. Acesti bani ar urma sa fie ingropati in parcarile de prin spatele blocurilor, astfel incit masinile focsanenilor sa nu mai stea oprite pe marile bulevarde. Primarul a amintit ca numerosi cetateni aleg sa isi parcheze autoturismele la strada pentru ca in spatele blocurilor nu sint locuri amenajate. Ceea ce ramine de vazut este daca reprezentantii Consiliului Local doresc sa mareasca rata lunara si perioada de rambursare ale unui astfel de imprumut. Legislatia interzice ca rata lunara achitata de municipalitate sa depaseasca 20% din buget la datoria publica. "Am dori o suplimentare a imprumutului pentru proiectare si refacut parcari, astfel incit masinile sa nu mai stea pe bulevarde. Multe masini sint parcate acum pe bulevarde precum Independentei sau Bucuresti si ocupa benzi de mers. Imprumutul ar trebui suplimentat cu circa 250 de miliarde de lei vechi. Nu este greu de suportat, acum dam cam 1 miliard de lei vechi pe luna. Nu ne inrobeste foarte mult", apreciaza primarul Bacinschi. Dorinta sa de a face parcari este binevenita, insa este oarecum suspecta dat fiind ca multe terenuri libere de prin cartiere sint date pentru ridicarea de imobile in contextul in care locuitorii se pling ca vor spatii verzi, parcari si zone libere de unde sa se mai vada si soarele, nu numai betoanele gri. Ramine de vazut ce va mai gasi liber primarul Bacinschi in spatele blocurilor. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.