Ultima oră

Perdelele forestiere, un proiect incremenit din lipsa de fonduri

Mihaela Beșleagă
6 feb 2008 729 vizualizări
Proiectele de impadurire si de ameliorare a amplasamentelor, inclusiv cu perdele forestiere, stau deocamdata in sertarele forestierilor vrinceni, pentru ca nu exista fonduri pentru punerea lor in practica.

Proiectul de la Mindresti s-a impotmolit in faza de identificare a proprietarilor terenului


"Pe acest an, nu ne-au fost alocate inca fonduri de la buget. Proiectele exista, dar asteptam sa vina si banii. Fondurile se duc in special catre judetele din regiunea noastra care au mai putine suprafete impadurite. Vrancea sta mai bine la acest capitol", a specificat Florin Murgu, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare (ITRSV) Focsani. Perdelele forestiere au rol de aparare a terenurilor agricole sau a cailor de comunicatii de efectele intemperiilor, cum ar fi viscolele pe timp de iarna si pot duce chiar la imbunatatirea recoltei agricole, acolo unde exista. Judetul Tulcea a cistigat recent fonduri pentru desfasurarea unui amplu program de impadurire prin perdele forestiere pentru apararea terenurilor agricole. Un astfel de proiect a fost demarat in anul 2002 si in Vrancea, in zona Mindresti, dar s-a oprit la etapa identificarii proprietarilor terenului pe care urma sa fie plantata o perdea forestiera pentru apararea caii de comunicatii. "Am demarat atunci o adevarata campanie de identificare a proprietarilor, insa era foarte greu de realizat. Multi nu aveau succesiunea sau cartea funciara pentru terenul respectiv, o parte erau plecati din judet. Proiectul a ramas la aceasta etapa, nu am putut trece mai departe", a mai spus Florin Murgu. In acest moment, ITRSV Focsani lucreaza si la realizarea unui Cadastru forestier, care urmeaza sa cuprinda toti proprietarii de paduri din Vrancea. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.