Ultima oră

Scoala jefuita de elevi, la Dumitresti

Camelia Stănilă
6 feb 2008 1051 vizualizări
Doi elevi din Dumitresti au pus ochii pe bunurile scolii, insa au fost descoperiti repede de cadrele didactice si politisti

Din pacate, prea putine scoli rurale sint pazite


Scoala nr. 1 Galoesti, din Comuna Dumitresti, a fost sparta recent, din incinta fiind sustras calculatorul, dar si imprimanta si radiocasetofonul. Bunurile au fost recuperate a doua zi dimineata, fara a fi nevoie de prea multe investigatii. Oricum, la fata locului fusesera descoperite si urme de singe, pe geamul spart de tinerii infractori. Cei care au pus la cale jaful au fost doi elevi minori, unul in clasa a V-a si unul in clasa a III-a, se pare indemnati de un tinar cu citiva ani mai mare. Acestia au recunoscut fapta si s-au ales cu nota scazuta la purtare, pe primul semestru de scoala. "Am chemat Politia, insa ne-am dat seama imediat cine e vinovatul. Elevul de clasa a III-a a recunoscut imediat si ne-a spus cum s-au petrecut lucrurile. Elevii s-au ales cu nota scazuta la purtare, iar dupa vacanta vor fi scosi la careu si dati ca exemplu negativ in fata colegilor. Sint minori, nu prea avem ce masuri lua. Nu putem decit sa-i urmarim, sa vedem cum se comporta la scoala si sa incercam sa-i aducem pe drumul cel bun", ne-a spus Puiu Rosculet, directorul adjunct al Grupului Scolar Dumitresti, care are in administrare si Scoala nr.1 Galoesti. Incidentul de la Dumitresti aduce din nou in discutie problema pazei unitatilor de invatamint, indeosebi din mediul rural. La inceputul acestui an scolar, doar jumatate din unitatile de invatamint erau pazite, mare parte insa prin patrulare. Politistii de la Ordine Publica i-au si sfatuit pe directori sa suprainalte gardurile de la scoli si sa securizeze cu gratii laboratoarele si incaperile dotate cu echipamente care ar putea face cu ochiul hotilor. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.