Ultima oră

Intirzieri de pina la 100 de minute in Gara Focsani

Camelia Stănilă
2 feb 2008 940 vizualizări
Si numerosi vrinceni s-au trezit blocati la mijlocul traseului, din cauza grevei feroviarilor u multi calatori au cerut returnarea banilor dati pe bilete

Greva declansata ieri dimineata de angajatii Caii Ferate Romane (CFR) a avut efecte nefaste si neplacute si pentru vrincenii care au ales trenul ca mijloc de transport. Dupa ora 7.00, trenurile nu au mai plecat din gari, iar cele aflate pe traseu s-au oprit in prima statie. Ultimul tren care a oprit ieri dimineata in Gara Focsani, pina la declansarea grevei, a fost personalul Buzau - Marasesti, la ora 6.44. Incetarea lucrurilui i-a luat prin surprindere pe calatori, inclusiv pe cei aflati deja pe drum, care s-au vazut nevoiti sa coboare din vagoane si sa caute cai alternative pentru a ajunge la destinatie. Citeva zeci de persoane se aflau si in Gara Focsani, multi nestiind de miscarea de protest initiata de feroviari. "Trenul stationeaza in apropiere de Focsani, nimeni nu stie exact cit va sta acolo", spunea nemultumita o focsaneanca aflata in gara. Casele de bilete s-au redeschis in jurul orei 10.00, cind trenurile s-au si pus in miscare din Gara de Nord. Acestea au acumulat insa intirzieri de mai bine de o ora si jumatate. "Toate trenurile circula, insa spre Iasi avem intirzieri de pina la 100 de minute. Problema e la Bucuresti, insa speram sa se recupereze decalajele pina la ora 16.00. Am fi avut intirzieri si mai mari daca nu s-ar fi incetat greva", au mentionat cei de la Biroul Informatii din Gara Focsani. Intirzierile au persistat insa, reprezentantii Ministerului Transportului (MT) estimind ieri ca abia in jurul orei 20.00 se va reglementa circulatia pe calea ferata. în intervalul orar 7.00 -10.00 a fost afectata circulatia unui numar de 290 de trenuri, la nivel national, care au acumulat in total peste 34.000 de minute de intirziere, cu efect asupra a 20.000 de calatori. Potrivit precizarilor facute de MT, peste 50.000 de lei au fost restituiti pasagerilor pina in jurul orei 12.00. Si ministrul Ludovic Orban a declarat ieri ca va relua negocierile cu sindicate, pina luni neasteptindu-se la alte greve spontane. "îmbunatatirea ofertei noastre consta intr-o crestere de 4%, urmata de o alta crestere de 4% raportata la salariul brut de la nivelul lunii decembrie, acesta fiind cel mai mare de anul trecut", a mentionat Ludovic Orban, adaugind ca miscarea de protest este ilegala. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.