Ultima oră

Armata serbeaza Ziua Intendentei Militare

Dan Chiriac
1 feb 2008 1835 vizualizări
Armata romana sarbatoreste astazi "Ziua Intendentei Militare". Se implinesc 146 de ani de cind, pe 1 februarie, s-a legiferat infiintarea acestei structuri, prin "Inalt Ordin de Zi nr. 29" al domnitorului Al. I. Cuza.

Azi, serviciul care asigura hrana si echiparea trupelor este in sarbatoare

Dupa cum se stie, Intendenta Militara reprezinta serviciul din cadrul fortelor armate care asigura aprovizionarea trupelor cu hrana si echipament. Ziua Intendentei Militare este o dovada a continuitatii si importantei acestei specialitati militare in asigurarea cu cele necesare pentru trai si lupta, sarcina indeplinita de intendenta militara, de serviciile armatei si mai nou de logistica, indiferent cum a functionat de-a lungul timpurilor, dupa cum sustin oficialii MApN. Eforturile au urmarit crearea cadrului legal de functionare, imbunatatirea normelor de inzestrare cu echipament, alimente si materiale de resort, cresterea calitatii acestora, descentralizarea sistemului de aprovizionare, externalizarea unor servicii atit la pace, cit si in campanie, realizarea unor structuri flexibile, compatibile si interoperabile cu cele ale armatei statelor membre NATO. în ultimii ani, intendenta a cunoscut profunde mutatii si perfectionari, acestea tinind pasul cu transformarile survenite, in general, in societate si, in special, in institutia militara. Un alt obiectiv este asigurarea unor conditii optime pentru imbunatatirea hranirii si echiparii militarilor, prin elaborarea de noi reglementari specifice perioadei pe care o parcurgem. Ziua armei constituie pentru personalul intendant al Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" un prilej de bilant. Calitatea de membru NATO impune brigazii anumite angajamente si transformari structurale care au influentat si aceasta arma. "Eforturile sustinute au urmarit crearea cadrului legal de functionare, imbunatatirea normelor de inzestrare cu echipament, alimente si materiale de resort, cresterea calitati acestora, descentralizarea sistemului de aprovizionare, externalizarea unor servicii atit la pace, cit si la campanie, realizarea unor structuri flexibile, compatibile si interoperabile cu cele ale armatelor statelor membre NATO", a spus comandantul Brigazii 282, generalul Catalin Tomescu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.