Ultima oră

Coniac se apara din inchisoare

Cristi Irimia
1 feb 2008 4104 vizualizări
Ex-omul de afaceri sustine ca in dosarele sale exista suficiente probe astfel incit sa reuseasca sa arate ca este nevinovat u incarcerat la Mindresti, Coniac poarta pe umeri, totusi, o hotarire definitiva si irevocabila

Victor Coniac, fostul administrator al mai multor firme din Focsani, printre care si SC Bogatu si Saracu SRL, ne-a trimis pe adresa redactiei o scrisoare, din Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Focsani. In depesa, Coniac face referire la mai multe aspecte pe care le-a invocat si le invoca in dosarele in care incearca sa arate ca este nevinovat. Totodata, Victor Coniac s-a aratat nemultumit de unul din articolele scrise de ZdV cu privire la situatia sa, apreciind ca nu a fost redata corect si impartial. Victor Coniac spune ca si-a bazat cererea de revizuire (n. r. "" care nu I-a fost admisa anul trecut de Tribunalul Vrancea) pe faptul ca expertul contabil Eduard Chiorescu s-ar face vinovat de marturie mincinoasa in actele intocmite. "Poate constitui caz de revizuire o astfel de situatie, in care un expert savirseste infractiunea de marturie mincinoasa, dovedita printr-o hotarire judecatoreasca sau prin ordonanta a procurorului. Anul trecut am inregistrat o plingere la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani, impotriva expertului contabil Eduard Chiorescu, pentru marturie mincinoasa. Am facut acest lucru pentru ca eu consider ca afirmatiile dinsului, cum ca relatiile contractuale dintre firma mea si MapN s-au derulat pe perioada martie 2000 "" martie 2003, nu sint reale. In realitate, am incetat activitatea de hranire a militarilor de la UM 01333 Focsani la data de 27 iulie 2003. Pornind de la aceasta minciuna, Curtea de Apel Galati a respins apararea mea, hotarirea fiind motivata, printre altele, cu urmatoarele argumente: «Sub aspectul invocat avem in vedere ca relatiile comerciale cu UM 01333 Focsani au incetat in luna martie 2003 si faptele din prezenta cauza au fost savirsite dupa aceasta data, ceea ce denota ca marfurile cumparate de la partile vatamate au fost vindute catre alti beneficiari si banii incasati au fost insusiti de catre inculpat»", ne-a scris Victor Coniac.



Condamnat definitiv sI irevocabil


Coniac s-a declarat nemultumit de decizia Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, care a stabilit ca in sarcina numitului Eduard Chiorescu nu se poate retine savirsirea infractiunii de marturie mincinoasa, intrucit in expertiza contabila efectuata in cauza a inserat numai date reale, in raport cu documentele pe care le-a avut la dispozitie. "Exista la dosar declaratii ale martorilor, dar si zeci de probe care demonstreaza ca nu este adevarata afirmatia ca raporturile comerciale cu MapN au incetat in martie 2003", sustine Coniac, care admite, totusi, ca procurorii au stabilit ca la data expertizei Eduard Chiorescu nu a avut la dispozitie o adresa emisa de UM 01333, prin care se certifica faptul ca s-au prestat servicii pina pe 27 iulie 2003.

Cit priveste decizia definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a confirmat condamnarea la patru ani de inchisoare pentru Coniac, acesta sustine ca magistratii ICCJ au comis o eroare judiciara si ca au existat cazuri de procese cistigate de romani la CEDO, impotriva Statului Roman. Coniac s-a declarat nemultumit ca ZdV a facut referire la sentinta ICCJ, intr-un sens in care lui nu I-a convenit. Cu toate acestea, Victor Coniac nu i-a in calcul faptul ca pina sa cistige eventualul proces de la CEDO sau altele in Romania, ramine condamnat definitiv si irevocabil. Iar ZdV nu a facut decit sa scrie ca aceasta este realitatea, pina la urma. Daca lucrurile se vor schimba din acest punct de vedere, in viitor, cotidianul nostru va publica orice decizie favorabila lui Coniac. Deocamdata, fostul om de afaceri isi ispaseste la Mindresti cei patru ani primiti ca pedeapsa. La ultimul termen al procesului in care Coniac contesta rezolutia procurorilor in cazul Chiorescu, instanta a aminat judecata pentru ca nu s-a atasat un dosar aflat la Curtea de Apel Galati. Procesul va continua in aceasta luna. Chiorescu ne-a declarat, anterior, ca isi va exprima punctul de vedere oficial dupa ce va consulta si el dosarul ce urmeaza a fi atasat. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.