Ultima oră

Doua casatorii de forma, pentru cetateni straini

Dan Chiriac
31 ian 2008 875 vizualizări
Ieri, Biroul pentru Straini si-a prezentat rezultatele pe 2007 u in Vrancea sint in prezent 402 cetateni straini u 48 de straini au fost prinsi stind ilegal

Biroul pentru Straini Vrancea si-a prezentat ieri rezultatele obtinute in anul 2007, intr-o conferinta de presa ce a avut loc la sediul IJP Vrancea. Subcomisarul Dumitru Amititeloaie, seful Biroului pentru Straini Vrancea, a precizat ca anul trecut lucratorii Biroului au efectuat 56 de actiuni si opt controale cu Inspectoratul Teritorial de Munca, in cadrul carora au fost depistati 48 de cetateni straini cu sedere ilegala impotriva carora au luat deciziile de returnare, escortarea la frontiera, pusi in legalitate sau in custodie publica. In acest moment, in Vrancea sint 402 de cetateni straini, fata de 354 in anul precedent. De acum incolo, permisele de munca pentru cetatenii straini vor fi eliberate de Serviciul pentru Straini Galati, dupa care Biroul pentru Straini Vrancea va acorda permisele de sedere in tara. In schimb, cetatenii straini, care sint casatoriti cu cetateni romani nu au nevoie de autorizatie de munca. "In 2007 am avut si doua casatorii conventionale, in cazul unui cetatean turc si unul moldovean. Am ajuns la aceste concluzii dupa ce un ofiter de la noi a supus unui interviu pe cei casatoriti si a observat ca intre cei doi ceva nu se leaga, dar si din munca de teren a ofiterilor nostri", a spus Dumitru Amititeloaie. Acesta a tinut sa precizeze ca strainii au obligatia ca in termen de trei zile de la intrarea in tara sa anunte cea mai apropiata sectie de politie. "In acest sens am discutat cu toate posturile de politie din judet pentru a avea o evidenta corecta. Sanctiunea contraventionala este de 100-500 lei. Si cetatenii romani care gazduiesc persoane straine au obligatia sa anunte politia", a mai spus Amititeloaie. Politistii de la Biroul pentru Straini Vrancea au prezentat si cazul celui mai vechi cetatean strain care statea ilegal in Vrancea. Este vorba de un turc, care a reusit sa fenteze legea aproape zece ani. De asemenea, Biroul pentru Straini Vrancea a primit din partea unei societati de confectii solicitarea de angajare a o suta de cetateni chinezi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.