Ultima oră

Consilierii locali au cerut evaluarea islazurilor

Ziarul de Vrancea
30 ian 2008 631 vizualizări
Independentul Mihailescu a cerut Primariei sa verifice istoricul "investitorului" italian u consilierii locali ar dori atragerea de fonduri europene pentru imasul din Bolotesti

Propunerea italianului Giovanni Carpenzano, prin SC Carpenzano Company SRL Tataranu, de a cumpara 100 de hectare de islaz din Focsani le-a dat idei de afaceri alesilor locali. Dupa ce acesta si-a facut firma special pentru a obtine islazul de la Bolotesti, consilierii locali vor sa atraga fonduri structurale pentru dezvoltarea zonei. Instrainarea terenului aflat la 10 kilometri de Focsani spre Ivancesti pentru un afacerist italian nu ar fi displacut consilierilor pesedisti. "Se pare ca mai mult cheltuim cu acest teren. Haideti sa fim de acord si sa se faca licitatie pentru el. Tot avem impresia ca vrea cineva sa ia...", a opinat Coman Imparatu. In ton cu el a fost si primarul Decebal Bacinschi. "Omul a venit la mine si a fost pentru prima data cind l-am vazut. Mie mi-a spus ca vrea sa cultive vita-de-vie. Terenul este bolovanos, nu este pentru constructii, iar utilitatile sint departe. Daca noi ne-am hotari sa-l vindem, s-ar face licitatie si nici nu e sigur ca ar cistiga italianul. Ce vrea sa faca el acolo am putea face si noi", a declarat edilul sef. Cea mai inversunata pozitie a avut-o independentul Cezar Mihailescu. Acesta a cerut Primariei sa verifice istoricul firmelor detinute in Romania de Giovanni Carpenzano. "Societatea lui s-a infiintat ieri si azi a depus actele la Primarie. Ar trebui sa se vada daca nu cumva italianul este acelasi care, sub o alta firma, a distrus fabrica de zahar de la Tataranu", a zis Mihailescu. Pentru singura data in sedinta de ieri, democratii si liberalii au fost pe aceeasi lungime de unda. "Din 2004 s-a cerut o situatie a terenurilor libere din Focsani. Aceasta nu a ajuns sub pretextul ca nu exista terenuri. Cetatenii nu sint cititori in stele, de unde s-a stiut de aceste terenuri? Pe aceste suprafete putem construi locuinte pentru tineri. Noi ducem lipsa si de locuinte si de spatii. Justificam ca vrem sa facem", a precizat democrata Mirela Bizna. Si liberala Doina Fodoreanu a cerut explicatii suplimentare, dat fiind ca edilul declara ca italianul vrea podgorie, in timp ce in adresa Carpenzano visa la complex de agrement agroturistic cu piscine si terenuri de tenis. Drept urmare, Primaria va inventaria in curind toate terenurile libere. (I. CRETU, D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.