Ultima oră

2% dintre focsaneni ne privesc de Sus

Iulia Crețu
29 ian 2008 752 vizualizări
Conform statisticilor oficiale, locuitorii urbei noastre se gindesc mai mult la moarte decit la a trai

Directia de Dezvoltare si Servicii Publice din cadrul Primariei Focsani ofera spre studiul consilierilor locali o statistica ceva mai morbida, seful Filipache Sirbu declarind ca in 2007 au ajuns in lumea celor buni 329 de focsaneni. Acestia au fost inhumati in cimitirele din Focsani, cei mai multi fiind ingropati, 285 de persoane. Restul de persoane decedate si-au gasit linistea vesnica in cavouri. Tot cei care au in grija cimitirele anunta ca 280 de morminte au fost deshumate. Chiar daca in 2007 mortalitatea a fost de 2%, numarul celor care se gindesc la momentul trecerii a fost, paradoxal, mai mare. Deci, focsanenii se gindesc mai mult la moarte decit la a trai. "In 2007, administratia a concesionat un numar de 621 de locuri de inhumare in suprafata totala de 3.167 mp din care: 587 pe 49 de ani, 24 pe 7 ani si 11 locuri pe 49 de ani, gratuite, conform Legii nr. 44/1994 si Legii nr. 189/2000", declara Filipache Sirbu, directorul de la Spatii Verzi. Acesta adauga in raportul catre CL ca "este strict necesar extinderea Cimitirului Nordic, continuarea lucrarilor la Cimitirul SUD sau realizarea unui nou cimitir". (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.