Ultima oră

Viroze da, gripa nu

Cristina Palade
29 ian 2008 1425 vizualizări
In cursul saptaminii trecute 267 de persoane au necesitat asistenta medicala de specialitate u restrictionarea intrarii la Spitalul Judetean se mentine pentru alte citeva zile

Vrincenii au fost sfatuiti de autoritatile medicale sa acorde o mai mare atentie simptomelor date de afectiunile cailor respiratorii superioare, mai ales in aceasta perioada in care au fost declarate deja 38 de cazuri de gripa la nivel national. In saptamina 21-27 ianuarie numarul virozelor respiratorii s-a marit, crescind la 193 de viroze, ajungindu-se pina la pneumonii pentru cei mai sensibili vrinceni, motiv pentru care multi dintre acestia au ajuns la spital. Astfel, au fost internate in sapte zile 48 de persoane de diferite virste cu viroze respiratorii si alte 31 de persoane cu pneumonii. In ambele cazuri, cei mai afectati au fost copiii, deoarece saptamina trecuta au avut nevoie de sprijin medical specializat un numar de 23 de micuti, numar alarmant de mare fata de cei aproximativ 20 de copii internati in saptamina 14-20 ianuarie si de 18 in urma cu doua saptamini. "In ultima saptamina au fost internati la Spitalul Judetean 13 sugari, zece copii cu virsta intre 1-4 ani, opt adolescenti cu virsta cuprinsa intre 5 si 14 ani. Nici persoanele cu virsta cuprinsa intre 15 si 44 ani nu au scapat de raceala, ajungind ca trei persoane sa fie internate in spital. De asemenea, la spital au mai ajuns si 31 de persoane, de diferite virste, cu pneumonie. La categoria 0-1 an au fost internati zece micuti, alti sapte la 1-4 ani, cite patru la 5-14 ani si 15-44 ani, cite trei la persoanele de 45-64 de ani si peste aceasta virsta", ne-a declarat Oana Racu, purtartorul de cuvind al Spitalului Judetean. De asemenea, au refuzat internarea 145 de persoane care prezentau viroze respiratorii si alte 43 care aveau pneumonie, parasind spitalul pe propria raspundere. Desi la nivelul judeteului Vrancea nu este inca nici un caz de gripa, conducerea spitalului a luat hotarirea, la sfirsitul saptaminii trecute, de a restrictiona accesul apartinatorilor in spital pentru a preintimpina orice pericol. (Cristina PALADE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.