Ultima oră

2007 un an « mediu » la Spitalul Judetean

Cristina Palade
29 ian 2008 1183 vizualizări
Medicii de specialitate reprezinta in continuare o problema u conducerea spitalului are in plan noi achizitii de aparatura in acest an

Bugetul Spitalului Judetean pe 2007 a fost de 602 miliarde lei vechi, bani care au fost acordati celei mai mari unitati cu paturi din judet de la Ministerul Sanatatii Publice, de la Consiliul Judetean, dar si din surse proprii. "Banii ne-au asigurat o linie medie a activitatii medicale, nici foarte buna, nici foarte slaba", a recunoscut managerul Spitalului Judetean, Nicolae Moise. Potrivit acestuia, in organigrama celei mai mari unitati cu paturi din judet sint trecuti un numar de 1316 angajati. Cu toate acestea, numarul doctorilor de specialitate reprezinta inca o problema a Spitalului Judetean. "Din aceasta cauza nu reusim sa acordam o asistenta medicala calificata asa cum ar trebui. Pina joi va fi gata statul de functii pe 2008 pe care trebuie sa-l aprobe Autoritatea de Sanatate Publica", a mai spus Moise. La sfirsitul anului 2007, unitatea spitaliceasca avea o datorie de 139 de miliarde lei vechi, iar la inceputul anului 2008 spitalul a ramas doar cu 117 miliarde de lei vechi. Cu toate acestea, in anul 2007 unitatea spitaliceasca a facut achizitii de aparatura in valoare de 8 miliarde de lei vechi, bani ce provin din investitii proprii, si alte investitii cu aparatura in valoare de 24 miliarde de la Ministerul Sanatatii Publice. In 2008, managerul spitalului doreste sa inlocuiasca toata aparatura de sterilizare. Dupa semnarea contractului de servicii medicale cu Casa Judetena de Asigurari de Sanatate (CAS), in luna martie, Nicolae Moise vrea sa organizeze licitatii pentru externalizarea blocului alimentar si a serviciului de curatenie, iar la subsolul cladirii sa fie amplasate vestiare pentru angajati si chiar un mini bufet unde acestia sa poata lua masa. De asemenea, pentru acest an managerul spitalului si-a propus sa stringa din venituri proprii 10 miliarde de lei vechi, bani care vor fi alocati in mare parte pentru investitii. "Lista de investitii am aprobat-o in Comitetul Director. Speram sa stringem in acest an 10 miliarde de lei din venituri proprii. La ora actuala avem in cont 2 miliarde de lei vechi, bani cu care vom cumpara prin licitatie o autoutilitara pentru transportul produselor alimentare in sectiile exterioare, deoarece masina pe care o avem este veche si i-a expirat si autorizatia de functionare. De asemenea, mai vrem sa luam si o remorca auto si o masina de spalat de 15 kilograme pentru TBC", a mai precizat Nicolae Moise. In ceea ce priveste indicii de performanta ai managementului, in anul care tocmai a trecut, Spitalul Judetean a avut realizari de 95%-100%. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.