Ultima oră

Dupa chiciura, vintul lasa in bezna Vrancea

Mihaela Beșleagă
29 ian 2008 728 vizualizări
Intensificarile puternice de vint care s-au manifestat in ultimele zile in Vrancea au provocat din nou avarii in reteaua de alimentare cu energie electrica, lasind pe intuneric zeci de oameni.

Aproximativ 20 de localitati au ramas ieri in pana de curent electric, din cauza vintului puternic

Ieri, in cursul diminetii, localitatile Tifesti, Serbesti, Varnita, Repedea, Clipicesti, Movilita, Straoane, Fitionesti au ramas partial nealimentate. Un deranjament colectiv a fost semnalat ieri dimineata si la Slobozia Ciorasti, dar care, in jurul orei 12.00, a fost remediat. La prinz s-a produs o avarie pe linia electrica aeriana (LEA) de 20 kv Cimpuri, care a afectat locuitorii din patru localitati: Verdea, Racoasa, Cimpuri si Vizantea, cu 23 posturi de transformare. Ieri se mai inregistrau probleme cu alimentarea cu energie electrica in satul Poiana Stoichii, unde 30 de localnici au ramas pe intuneric dupa ce un brad a cazut pe linia de inalta tensiune si a dus la ruperea conductoarelor, problema fiind remediata in jurul orei 13.30. La ora 15.30 erau semnalate probleme de nealimentare cu energie electrica la Golesti (partea rurala) si Urechesti. Ieri s-au inregistrat si sapte deranjamente individuale in mai multe localitati vrincene. "Actionam in teren impreuna cu echipe de la AISE (Agentia de Intretinere si Servicii Energetice - n.r.). Avariile au fost cauzate in principal de vintul puternic, care a dus la ruperea crengilor, care au cazut pe retea. Situatia se schimba de la o ora la alta. In cursul zilei de astazi (ieri - n.r.) speram sa rezolvam toate problemele", ne-a spus ing. Mariana Trif, purtatorul de cuvint al Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Focsani. Aceasta a mai specificat ca miercurea trecuta s-a incheiat prima parte a unei actiuni largite de defrisare in zona retelelor de distributie de joasa si medie tensiune, pentru a preveni o parte dintre avariile care ar fi putut avea loc in retea in aceasta perioada cu vint puternic. In urma cu aproximativ doua saptamini, depunerea chiciurii pe liniile electrice a lasat pe intuneric zeci de vrinceni. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.