Ultima oră

Angajatii de la CUP invata engleza si utilizarea calculatorului

Iulia Crețu
26 ian 2008 587 vizualizări
Instruirile vizeaza comunicatie wireless, atragerea fondurilor structurale, managementul proiectelor, engleza, dar si relatii publice

Compania de Utilitati Publice RA Focsani se instruieste. Dupa ce la finele anului trecut reprezentantii regiei de apa-canal au anuntat ca parte din salariati se perfectioneaza in meserii precum cea de asfaltator si cea de instalator, la inceputul lui 2008 CUP vrea sa invete sa utilizeze calculatorul, sa vorbeasca in engleza si sa deprinda "taina" atragerii fondurilor structurale. In cadrul "Programului Phare 2005, Coeziune Economica si Sociala-Dezvoltarea Resurselor Umane-Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti pentru calificarea si recalificarea fortei de munca", CUP impreuna cu Fundatia Scoala Romana de Afaceri deruleaza un proiect pe 1 an de dezvoltare a competentelor profesionale, prin promovarea unei strategii de invatare continua. Costul programului este de 85.580 euro, din care 78,8% vin de la UE si Guvern, iar restul de bani sint din bugetul propriu al CUP. Scopul proiectului este de a perfectiona 167 de angajati, din care 63 de manageri in domenii precum comunicatii wireless, dobindirea de certificate ECDL, atragerea de fonduri structurale, managementul proiectelor, engleza pentru afaceri, dar si instruirea in relatii publice. "Programul acesta este implementat din 2002 si am avut inscrise la cursuri diverse categorii de angajati, dar si someri. Chiar si persoane defavorizate care au fost reintegrate pe piata muncii. Prin participarea la aceste cursuri crestem performantele institutiei, temele au fost stabilite pornind de la necesitatile companiei. De exemplu, programul de comunicatie wireless este necesar pentru Compania de apa, unde instalatiile sint automatizate, dar si pentru Statia de Epurare, unde se fac modernizari. Avem angajati care nu cunosc metodele noi si astfel facem reactualizari ale cerintelor", a declarat Mariana Raiber, de la departamentul de Resurse Umane din cadrul CUP RA Focsani. Cit despre dorinta de a invata limba engleza sau tehnicile de atragere a fondurilor structurale, reprezentantii regiei de apa-canal spun ca este nevoie de imbogatirea cunostintelor, pe diferite nivele. "10% dintre angajati cunosc limba engleza. Pina acum nu am mai avut un astfel de curs. Muncitorii au perceput necesitatea imbogatirii cunostintelor, pe nivele de incepator si mediu. La institutie avem angajat un translator pentru a intermedia relatiile cu consultanta si pentru a elabora raportarile, acte care se intocmesc tot in limba engleza", a completat Mariana Raiber, reprezentant CUP RA Focsani. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.