Ultima oră

Garda de Mediu actioneaza la poluare doar cu ordin

Iulia Crețu
24 ian 2008 619 vizualizări
Garda Judeteana de Mediu Vrancea poate actiona in caz de accidente de poluare numai dupa ce anunta Bucurestiul de situatie si dupa ce primeste acceptul sefilor de la Garda Nationala.

Aceasta directiva a fost anuntata de comisarul general Octavian Marius Popa tuturor comisariatelor din teritoriu, cerind inspectorilor de mediu ca inainte sa plece pe teren sa vada care este pericolul si cum se poate interveni, sa faca o scurta prezentare a actiunii. Practic, orice interventie la sesizarea diverselor institutii nu poate fi onorata decit in cazul in care Bucurestiul considera oportun si gaseste poluarea destul de mare pentru a-si trimite comisarii in teren. "Urmarea a prevederilor HG nr. 1224/2007 privind organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu, actiunile privind participarea la actiunile de control solicitate de diverse institutii publice, se vor realiza numai dupa informarea si cu acordul Comisarului General al Garzii Nationale de Mediu. Pentru informarea Comisarului General se vor transmite un scurt rezumat al actiunii care urmeaza a se desfasura si documente relevante", transmite comisarul general Octavian Marius Popa catre comisariatele judetene. Dupa ce ca inspectorii de la Mediu sint vaduviti de legitimatii de control, de chitantiere valabile, dar si de lipsa mijloacelor de transport pentru efectuarea inspectiilor pe legislatia de mediu in teritoriu, de la inceputul acestui an nici nu mai au voie sa implice institutia Garzii de Mediu in actiuni cu posibile acte de poluare. Efectiv, unui accident cu efecte nocive asupra mediului in Vrancea i se stabileste gradul de periculozitate nu de la Focsani, ci de la Bucuresti. Reamintim cititorilor ca de la finele anului trecut Garda de Mediu Vrancea nu a mai dat nicio sanctiune, iar activitatea i-a fost blocata la munca de birou. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.