Ultima oră

Duta Co. vor sporuri de epizootii si zoonoze

Cristi Irimia
23 ian 2008 921 vizualizări
Toti angajatii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea au dat in judecata institutia la care lucreaza, dar si Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara, pentru acordarea unor drepturi salariale restante.

Angajatii DSVSA s-au adresat instantei vrincene

Cei peste 60 de angajati, in frunte cu directorul Ionel Duta, solicita actualizarea drepturilor invocate, raportat la indicele de inflatie de la data nasterii acestora, pina la plata efectiva. Drepturile cerute de personalul sanitar veterinar reprezinta 20 de tichete de masa lunar, incepind cu 9 septembrie 2006 sau contravaloarea acestora si marirea salariului cu 25 % pentru perioada 9 septembrie 2006 - 31 decembrie 2006. Totodata, se solicita acordarea pentru personalul sanitar veterinar a sporurilor prevazute in art. 14 al Legii 435 / 2006, incepind cu 1 ianuarie 2007. La articolul in cauza se specifica faptul ca, in raport cu conditiile in care se desfasoara activitatea, pot fi acordate, cu avizul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Sanatatii Publice, o serie de categorii de sporuri. Astfel, la lit. a) se face referire la conditiile periculoase sau vatamatoare, unde se poate aplica un spor de pina la 30% din salariul de baza. Pentru conditii deosebit de periculoase, epizootii sau zoonoze deosebit de grave si altele asemenea, sporul poate reprezenta 50 - 75 % din salariul de baza. La dosarul cauzei, care va debuta in luna februarie la Tribunalul Vrancea, s-au atasat citeva sentinte ale unor instante similare din tara, unde s-au admis astfel de actiuni. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.