Ultima oră

Inchisoarea de la Mindresti are nevoie de sistem video

Cristi Irimia
22 ian 2008 739 vizualizări
Ieri s-a facut analiza activitatii penitenciarului pe 2007, dar s-a discutat si despre tentativa de evadare din 2008

Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Focsani si-a facut cunoscut, ieri, bilantul, in prezenta directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, magistratul Marius Iosif. Conform materialului pus la dispozitia sefului inchisorilor din Romania, activitatea penitenciarului focsanean a fost una foarte buna. S-au avut in vedere mai multe aspecte legate de operatiunile specifice desfasurate in cadrul inchisorii de la Mindresti, dar si a actiunilor paralele de reintegrare a incarceratilor in viata publica, dupa eliberare. Mai concret, detinutii au invatat noi meserii si au studiat pentru a-si finaliza anii de invatamint ce le lipseau. Pentru multi dintre ei aceste lucruri ii vor ajuta dupa ce isi vor ispasi pedepsele. "In 2007, ne-am desfasurat toate misiunile operative si cele de administratie, in contextul in care am avut si avem un deficit de personal de 25%", ne-a declarat Ionel Celmare, directorul Penitenciarului Focsani.

In 2007, la Mindresti au fost incarcerati, in medie, 737 de detinuti, in contextul in care exista 218 ofiteri si subofiteri angajati. Printre nemultumirile celor care activeaza in cadrul penitenciarului se numara si faptul ca inchisoarea nu beneficiaza de un sistem de supraveghere video, iar fondurile pentru 2008 nu se anunta a fi mai mari decit cele de anul trecut. Unul din punctele de discutie de la bilantul de ieri a fost si tentativa de evadare a celor sase detinuti care au sapat in interiorul celulei lor, tentativa demascata de un control al personalului din penitenciar. "S-a luat in discutie si incidentul pe care l-am avut in debutul acestui an, insa ceea ce s-a intimplat nu este trecut, evident, in bilantul pe 2007 si nu a influentat negativ activitatea noastra", a mai adaugat Celmare. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.