Ultima oră

Ambulanta, lasata in voia sortii

Cristina Palade
17 ian 2008 1184 vizualizări
Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ) a fost lasat in voia sortii de catre oficialii de la Ministerul Sanatatii Publice, care de aproape un an de zile nu au dat nici un raspuns la documentatia depusa, privind modernizarea unitatii.

In 2008, SAJ va trece in subordinea Consiliului Judetean


Potrivit directorului Danut Ceamburu, cladirea SAJ nu mai corespunde normelor sanitare, iar pentru lucrarile de extindere a sediului, pentru reparatiile de la garaje, vestiare, dar si pentru rampa pentru spalatorie ar fi nevoie de aproximativ 1.600 mii lei. Nici substatiile din judet nu stau mai bine. "Am gasit probleme la toate substatiile din judet, cu exceptia celei din Adjud. Substatiile de ambulanta sint amplasate in locatii improprii, motiv pentru care doctorul Ceamburu va face un plan pentru 2008, in care va solicita si ajutorul primariilor, pentru imbunatatirea conditiilor de desfasurare a serviciilor", ne-a declarat Cornelia Draguna, directorul Autoritatii de Sanatate Publica. Potrivit oficialilor din sistemul sanitar, SAJ mai are nevoie si de doi medici la statia din Focsani, cite unul pentru substatiile de la Panciu, Vidra si Adjud si zece asistenti care sa faca fata tuturor solicitarilor primite prin numarul unic de urgenta 112. "Anul acesta este unul crucial pentru ambulanta, deoarece se va separa serviciul de transport de cel de urgenta. De asemenea, SAJ va trece in subordinea Consiliului Judetean", a mentionat Mircea Stoenoiu, seful Inspectiei Sanitare de Stat. (C. PALADE)



Centrul Medical Focsani nu are balneofizioterapeut


Centrul Medical Focsani (CMF) nu poate incheia contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) daca nu angajeaza un medic specialist de balneofizioterapie. "Centrul face servicii medicale de balneofizioterapie, dar neavind medic de specialitatea respectiva nu am putut incheia contract cu ei. Contractul cadru specifica foarte clar ca nu putem incheia contract de decontare a serviciilor decit in conditiile angajarii unui medic", ne-a declarat Mihai Copaci, presedintele CAS, in urma unei intilniri desfasurate ieri cu reprezentantii Centrului Medical. Reprezentantii policlinicii spun in momentul de fata se fac demersuri pentru atragerea si chiar "importarea" de medici specialisti din Republica Moldova. Pe de alta parte, CMF are si regim de spitalizare de zi de patru paturi, insa acestea nu sint utilizate la ora actuala. Totusi, reprezentantii bancii sistemului sanitar au reclamat ca aceste servicii nu au fost incluse in contractul cadru pe anul trecut. "In august 2007, cind am fundamentat bugetul pentru 2008, am facut si aceasta specificare", a spus Mihai Copaci, care a explicat ca acesta este un alt motiv pentru care nu s-a incheiat contractul cu policlinica. (C. P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.