Ultima oră

Tovarasii taietori, la munca de la inceputul anului

Iulia Crețu
17 ian 2008 639 vizualizări
Padurile de la Poiana Cristei si Cotesti au cazut prada topoarelor hotilor, care au fost dibuiti de jandarmi

Sarbatoarea de Revelion nu a durat prea mult pentru citiva hoti de lemne din Poiana Cristei. Chiar in cea de-a doua zi a noului an, un echipaj din cadrul Detaºamentului de Jandarmi Mobil Focºani, pe timpul executării misiunii de prevenire ºi combatere a furturilor de material lemnos, i-a surprins in punctele "Rachit" ºi "Fusu", din comuna Poiana Cristei, pe Ilinoiu Stoica, 36 ani, respectiv pe Dorel Rusu, 29 ani, ambii din localitate, in timp ce transportau material lemnos pentru care nu au putut prezenta documente de provenienÃƒă ºi transport. Hotii au taiat din padurea Ocolului Silvic Gugesti mai multi stejari si fagi, toti nemarcati. Nu numai padurile din Poiana Cristei au cazut pe muchia toporului hotilor, dar si cele din Cotesti. La inceputul acestei saptamini jandarmii au avut iar de lucru, surprinzind un localnic din Cotesti in timp ce transporta arbori taiati pentru foc. In punctul "Gogu" din comuna Cotesti a fost gasit Viorel Ceobotaru, 26 ani, care nu a avut explicatie pentru provenienta arborilor de jugastru doboriti. "Celor trei le-au fost intocmite actele premergătoare pentru săvirºirea infracÃiunilor de tăiere fără drept ºi furt de arbori, dosarul urmind a fi inaintat Parchetului de pe linga Judecatoria Focºani, pentru continuarea cercetărilor", a declarat lt. Sorin Hunea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Jandarmi. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.