Ultima oră

1.000 lei, mita pentru un permis de sofer

Dan Chiriac
17 ian 2008 1954 vizualizări
Inspectorul principal Adrian Oancea a primit banii intr-un chestionar, dar a sesizat apoi conducerea Politiei si Parchetul

Un barbat din orasul Panciu a incercat sa obtina permisul de conducere contra sumei de 1.000 de lei. Incidentul s-a produs marti, cind inspectorul principal Adrian Oancea, membru in comisia de examinare la proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere categoria B, a primit din partea unui candidat chestionarul si anexa aferenta. In momentul in care a dorit sa aseze chestionarul pe masa, in interior a fost observata suma de 1.000 de lei. Imediat, candidatul Jean Bebea, de 57 de ani , din orasul Panciu, a fost rechemat in sala de examinare, iar Adrian Oancea a facut autodenunt, sesizind organele competente de cercetare penala, respectiv conducerea IJP Vrancea si Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea. Candidatul care a vrut sa-l mituiasca pe politist a terminat scoala de soferi la ACR si era la cea de-a doua tentativa de obtinere a permisului de conducere, dupa ce prima data picase tot la proba teoretica. In fata anchetatorilor, barbatul, care s-a ales cu dosar penal pentru savirsirea infractiunii de dare de mita, a spus ca vrea cu orice pret sa obtina permisul, pentru ca are masina acasa care sta degeaba. Cum baietii sai sint plecati in strainatate, in Spania, omul trebuia sa apeleze la ajutorul vecinilor pentru a-si conduce autoturismul. Comisarul Marian Patrascu, seful Serviciului Public Comunitar pentru Inmatriculari Vehicule si Permise Auto, spune ca toti cei care vor incerca sa obtina fraudulos dreptul de a conduce vor ajunge in fata anchetatorilor. "Toti cei care se prezinta la acest examen trebuie sa fie bine pregatiti, atit teoretic cit si practic, pentru ca permisul de conducere nu se poate obtine decit cu pregatirea corespunzatoare. Toti candidatii sa fie convinsi ca lucratorii serviciului nostru manifesta obiectivitate, iar orice fapta neconforma poate fi reclamata de acestia", a sustinut comisarul Marian Patrascu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.