Ultima oră

S-a intors in penitenciar dupa ce a nascut

Cristi Irimia
15 ian 2008 915 vizualizări
Acuzata de pruncucidere, o femeie din Vidra a obtinut intreruperea executarii pedepsei pentru ca era gravida u dupa ce a nascut un copil aproape mort, femeia nu s-a mai prezentat la penitenciar u politistii au retinut-o in urma cu citeva zile, desi stiau de mult timp unde se afla

O vrinceanca acuzata ca si-a omorit copilul nou-nascut, in anul 2003, a fost arestata pentru ca nu s-a prezentat la penitenciar pentru continuarea executarii pedepsei, ce fusese intrerupta pentru ca ramasese iar gravida. Angelica Ionita, 37 ani, a fost acuzata in anul 2003 ca si-a aruncat la cosul de gunoi copilul abia nascut. Bebelusul a murit citeva ore mai tirziu, inainte de a fi descoperit de politisti. Pentru fapta sa, femeia a fost condamnata de Tribunalul Vrancea la cinci ani de inchisoare. "Femeia a fost arestata pe 28 februarie 2007 de catre politistii de la Vidra si introdusa in Penitenciarul Focsani. A fost transferata la Penitenciarul Tirgusor, de linga Ploiesti, iar Tribunalul Prahova i-a aprobat cererea de intrerupere a executarii pedepsei pina la incetarea starii de graviditate", ne-a spus subcomisarul Daniel Popescu, seful Compartimentului de Urmariri de la IPJ Vrancea. Eliberata din penitenciar, femeia a nascut intr-un spital din Bucuresti un copil care a murit la doua zile de la nastere. De data aceasta, copilul nu a mai fost aruncat la gunoi de catre mama sa, ci a decedat din cauza malformatiilor. Odata cu nasterea copilului, mandatul de intrerupere a pedepsei a expirat, astfel incit femeia ar fi trebuit sa se prezinte de bunavoie la penitenciar. "Cum nu a facut-o, pe numele sau a fost emis un mandat de urmarire. Aceasta a fost arestata in cursul zilei de simbata, fara a opune rezistenta, si incarcerata la Mindresti", ne-a mai spus Daniel Popescu. De fapt, politistii stiau de mai multa vreme ca femeia locuieste in comuna Vidra, impreuna cu sotul ei, care este foarte violent. Pentru a evita insa contactul cu barbatul, care putea reactiona agresiv, politistii au preferat sa o astepte pe Angelica Ionita sa se intoarca acasa si sa o invite la sectia de politie. Femeia a cooperat cu oamenii legii si a spus ca nu s-a dus la penitenciar din cauza sotului, care ar fi amenintat-o ca o omoara daca pleaca sa-si execute pedeapsa si il lasa cu trei copii acasa. Femeia a ajuns la penitenciar simbata dupa-amiaza. "Aceasta se afla in intreruperea pedepsei din data de 12 august 2007 si s-a prezentat la penitenciar pe 12 ianuarie", a spus comandantul Penitenciarului Focsani, inspectorul sef-principal Ionel Celmare. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.