Ultima oră

Pregatiri pentru 24 ianuarie

Iulia Crețu
14 ian 2008 705 vizualizări
Autoritatile locale focsanene se pregatesc pentru sarbatorirea zilei de 24 ianuarie, data cind, la 1859, se uneau sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza cele doua Principate Romane, Moldova si Muntenia.

Piata Unirii, asa ciuruita cum este si pregatita sa intre in reabilitare, va gazdui si in acest an electoral manifestarile dedicate actului lui Cuza. Ca de altfel in fiecare an, centrul istoric al Focsaniului va astepta personalitati politice sa se prinda in Hora Unirii alaturi de un Mos Ion Roata simbolic, dar si de un Cuza insufletit de un actor. La ultima sedinta de Consiliu Local Focsani din 2007, consilierii municipali au aprobat alocarea sumei de 39.400 lei pentru celebrarea a 149 de ani de la Mica Unire. Deocamdata nu si-a anuntat venirea in tirgul de pe Milcov nici o personalitate politica de la nivel central, insa, cu siguranta, multi dintre cei care ne conduc nu vor ezita sa faca bai de multime cu un asa prilej. In aceeasi perioada, Colegiul National "Unirea" va organiza Concursul Interjudetean "Unirea 2008", intre 25 si 27 ianuarie. La competitie vor participa aproximativ 300 de elevi, 36 de profesori insotitori si profesori universitari in comisia de concurs, din 18 judete. Pentru matematicienii de la "Unirea" este repartizata suma de 24.400 lei. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.