Ultima oră

Ambulanta se subordoneaza ISU, in cazul situatiilor speciale

Cristina Palade
12 ian 2008 1154 vizualizări
Accidentele, exploziile sau alte cazuri deosebite in care sint implicati cetatenii trebuie raportate in fiecare zi la Ministerul Sanatatii Publice (MSP), astfel ca Ambulanta va trebui sa comunice mult mai bine cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU).

"La Ambulanta se va face un mecanism de raportare zilnic a cazurilor mai deosebite, adica accidente grave, explozii, care vor trebui anuntate imediat la minister. La nivelul ministerului se va face un centru operational care va contabiliza informatiile de la ISU. Trebuie sa avem toate aceste informatii ca sa miscam toate fortele pentru a interveni in situatii deosebite", a mentionat Raed Arafat in videoconferinta cu reprezentantii sistemului sanitar. Decizia a fost luata de subsecretarul de stat ca urmare a unor disfunctionalitati in sistemul sanitar de urgenta, cauzate de lipsa de comunicare dintre institutii. "Trebuie sa se inteleaga ca in asemenea situatii si SAJ se subordoneaza ISU. Trebuie sa respectam toti principiul comenzii unice", a mai spus Arafat. De aceea, ministerul a pus la dispozitia tuturor Unitatilor de Primiri Urgente, Serviciilor de Ambulanta si Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta o retea telefonica care poate fi accesata non stop. Reteaua telefonica, realizata de Serviciul de Telecomunicatii, trebuie folosita in vederea solicitarii ajutorului celor mai mari din cadrul sistemului sanitar. "Pina pe data de 15 ianuarie, toate Spitalele Judetene, Unitatile de Primiri Urgente si Serviciile de Ambulanta trebuie sa raporteze la minister daca s-au instalat telefoanele. Acestea trebuie amplasate in locuri accesibile, 24 de ore din 24", a spus ferm Raed Arafat. Potrivit doctorului Danut Ceamburu, directorul SAJ Vrancea, unitatea pe care o conduce are telefonul montat de trei saptamini. Si doctorul Dana Mariana Dinca, sefa UPU, a afirmat ca telefonul a ajuns deja de o saptamina, dar trebuie sa primeasca numar pentru a fi functional. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.