Ultima oră

A dat foc magaziei ca sa se razbune pe socru

Dan Chiriac
12 ian 2008 742 vizualizări
Un localnic din comuna Tifesti s-a razbunat fara motiv pe gospodaria socrului sau, dupa ce s-a imbatat u subsolul unui bloc din Focsani a fost cuprins de fum, ieri la prinz

Un barbat din comuna Tifesti s-a razbunat fara motiv pe socrul sau, dupa o "partida" de bautura care i-a intunecat mintile. Potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), Constantin Onofrei, 41 ani, aflat in stare de ebrietate, a incendiat magazia apartinind lui George Dochitoiu, socrul sau. Incidentul s-a petrecut joi seara, aproape de miezul noptii, cind barbatul a vrut, probabil, sa se distreze vazind cum arde acoperisul magaziei. Pentru stingerea focului au intervenit pompierii de la Statia Panciu. "Flacarile s-au produs din cauza actiunii intentionate a ginerelui proprietarului, aflat in stare de ebrietate", a precizat slt. Cristina Enache, purtatorul de cuvint al ISU. Tot joi seara, pompierii de la Statia Adjud au stins un incendiu produs in cartierul Adjudu-Vechi. Flacarile care au izbucnit la locuinta lui Mitica Ivan au mistuit 30 de metri patrati din acoperisul unei magazii, mobilier si obiecte de imbracaminte aflate in interior. Incendiul a pornit de la un cos de fum deteriorat. Vineri dimineata, pompierii de la Detasamentul Focsani au plecat la Tataranu, in satul Vijiitoarea, pentru a stinge focul produs in gospodaria lui Anghel Ghionea. Flacarile au cuprins bucataria de vara, unde au ars acoperisul si bunurile din interior. Focul s-a extins apoi si la alte anexe gospodaresti, unde au fost distruse mai multe utilaje agricole si 300 de kilograme de porumb si griu. Si in acest caz, focul a pornit de la un cos de fum deteriorat. Ieri la prinz, pompierii focsaneni au fost solicitati de catre locatarii blocului 24 de pe bulevardul Unirii pentru a interveni, dupa ce un fum gros iesea din subsol. Sositi la fata locului cu doua autospeciale, pompierii au cautat minute bune locul de unde a pornit focul si au stabilit ca situatia este sub control, fara posibilitatea ca acesta sa se extinda la apartamentele din bloc. Cel mai probabil, cauza a fost un rest de tigara aruncat de un trecator. Interventia pompierilor a durat mai bine de jumatate de ora. (Dan CHIRIAC)


Curatati-va cosurile!


In ultimul timp, cele mai multe incendii care se produc in Vrancea au drept cauza cosurile de fum defecte. In acest sens, pompierii au intensificat controalele pentru depistarea celor care folosesc cosuri de fum necorespunzatoare sau instalatii de incalzit cu probleme. Pompierii spun ca incendiile din perioada sezonului rece se produc tocmai din necunoasterea si nerespectarea unor masuri specifice de prevenire caracteristice acestui anotimp. Pentru preintimpinarea incendiilor produse din cauza hornurilor defecte, pompierii focsaneni recomanda populatiei ca, inainte de folosire, cosurile de evacuare a fumului sa fie curatate si izolate fata de materialele combustibile la trecerea prin planseu si acoperis, sobele cu acumulare de caldura sa fie curatate si sa fie prevazute cu usite la focare si cenusare, iar pardoseala din fata sobelor sa fie protejata cu materiale incombustibile. Pompierii mai spun ca in perioada functionarii, sobele cu si fara acumulare de caldura trebuie sa fie supravegheate, iar copiii sa nu fie lasati singuri in apropierea acestora. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.