Ultima oră

Politistii si-au laudat realizarile pe 2008

Dan Chiriac
9 ian 2008 760 vizualizări
Cresterea numarului de dosare cu autor necunoscut, multele accidente rutiere si unele infractiuni economice sint minusurile activitatii politiei vrincene in 2007

Activitatea politiei vrincene in anul 2007 a fost considerata a fi una buna de catre sefii Politiei Romane, in ciuda unor critici aduse pentru unele rezultate negative inregistrate. Sedinta de bilant a IJP Vrancea, care a avut loc luni, a fost supervizata de comisarul sef Gheorghe Dragomiroiu, adjunctul sefului Inspectoratului General al Politiei Romane. "Au existat si discutii privind cresterea numarului dosarelor cu autor necunoscut in anul 2007, unde avem o crestere de peste o suta, dar acest lucru se intimpla la nivel national. Noi ne situam peste media nationala, dar cu siguranta e loc si de mai bine. Au fost si discutii privind infractiunile economice, aici facindu-se referire la cele privind proprietatea intelectuala si la vinurile falsificate, tinind cont ca sintem intr-o zona viticola. Nu am fost criticati, au fost discutii constructive, asa cum si eu am avut cind am facut bilanturile la subunitatile de politie sau la fiecare serviciu din cadrul IJP", a spus inspectorul sef, comisarul sef Viorel Serbanoiu. In anul 2007, politistii vrinceni au avut de solutionat doar 27 de tilharii fata de cele 57 din anul precedent. In schimb, numarul omorurilor a crescut de la 7 la 12. Politistii il cauta in continuare pe autorul omorului din zona Catedralei din Focsani, caruia i-a cazut victima o batrina fara adapost din comuna Jaristea. Cit priveste infractiunile economice, in anul 2007 prejudiciul total descoperit a fost de 30 de milione RON, in timp ce la infractiuni silvice numarul a scazut, cel putin in statistici. Probleme in anul trecut au aparut si la Politia Rutiera. Pe soselele vrincene au avut loc 188 de acicdente grave, cu 38 mai multe fata de 2006, insa numarul mortilor a fost mai mic decit in 2006 cu patru. "Cele mai multe probleme au aparut pe drumul european, acolo unde celelalte institutii din programul partenerial si nici primarii din localitatile ce tranziteaza acest drum nu au facut tot ce se putea pentru a reduce numarul accidentelor. Exceptia este Golestiul, unde trecerile de pietoni au fost luminate", a punctat Viorel Serbanoiu.


Sedii noi pentru politisti


In anul 2007, 15 politisti au fost sanctionati cu mustrare, retinere din salariu sau aminarea avansarii in grad, toti pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu. Seful politiei vrincene a considerat ca subunitatile de politie din orasele Adjud, Odobesti si Marasesti au avut rezultate foarte bune, probleme aparind doar la Panciu, unde comandantul si-a dat demisia si a plecat intr-o misiune internationala in Kongo. La capitolul minusuri, comisarul sef Viorel Serbanoiu a trecut numarul mare de accidente rutiere produse in 2007. In schimb, s-a laudat cu reactia rapida a politistilor in cazul apelurilor de ajutor lansate prin numarul unic de urgenta 112. Pentru anul acesta, seful politiei vrincene si-a exprimat dorinta sa reuseasca inagurarea noului sediu al Politiei Focsani, de pe strada Longinescu si refacerea a trei posturi de politie, in comunele Obrejita, Virtescoiu si Vrincioaia. Ultimul dintre acestea este aproape gata, mobilierul aferent urmind a fi dus chiar saptamina viitoare. La bilantul de ieri au luat parte prefectul Dragos Mircea, prim-procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, Nicolae Ghihanis si presedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Toni Neacsu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.